I tisdags var det match och i morgon, lördag, är det dags igen. 2-2 mot Örgryte följs upp med en tuff match, borta mot Degerfors på Stora Valla. Med två matcher som obesegrade är det ett BoIS med vind i ryggen.

Det är kvicka tag för Landskrona BoIS denna veckan. Match mot Örgryte IS i tisdagskväll och vid lunchtid fredag tar truppen bussen norrut till Örebro för övernattning. Sedan domaren satte pipan till munnen i tisdags, och delade ut en poäng vardera, har BoIS hunnit med tre träningspass.

I onsdags var det återhämtningsträning för de som spelat kvällen innan medan resterande del av laget tränade på som vanligt. I torsdags var det standardträning och klockan 11 i dag, fredag, hade laget ett lättare pass innan man gjorde sig redo för avfärd. Fokus på dagens träningspass låg främst på fasta situationer, där det fanns en del att slipa på från tisdagens match.

På bussen upp till Örebro berättar Agim att han är i det stora hela är nöjd med matchen mot Örgryte men att det är små detaljer som måste bli bättre.

— I första halvlek är det mycket som är bra, första 20-25 är riktigt fin fotboll. Vi har mycket boll och hotar med farliga chanser, säger Agim.

Trots det kom 0-1 i första halvlek på en fast situation, en boll in i straffområdet och mål för Örgryte.

— Vi gör fel helt enkelt. Vi hittar inte våra zoner och faller inte ner när vi ska göra det. Så ska det inte gå till.

Precis innan halvtid kvitter BoIS och andra halvlek börjar som den första började, med dominans för svart-vita. Karim Sadat gör 2-1 men 2-2 kommer sedan som en kalldusch.

— Deras 2-2 kommer tyvärr precis när jag funderar på att stänga matchen. Jag skulle sätta in Igor och gå över till en fembackslinje. Men då kommer den hörnan in mot mål och vi gör individuella misstag igen.

Individuella misstag på fasta situationer har varit ett återkommande problem och något killarna nu jobbat extra på.

— Men en pinne är en pinne och vi blickar vidare.

Imorgon väntar Degerfors. Ett Degerfors som spelade 2-2 i Borås mot Öster i premiären, för att sedan förlora med 2-1 på hemmaplan mot Halmstad och i senaste omgången slog man Gefle med 1-0 uppe i Gävle.

— Degerfors är ett spelskickligt lag, starka på sin hemmaplan. Men vi har gjort vår läxa, gjort vår analys. Vi vet vad Degerfors gör bra och vad deras svagheter är. Nu hoppas vi att vi gjort läxan ordentligt, så ska vi komma hem med tre poäng till Landskrona, avslutar Agim.

Den uttagna truppen är densamma som senaste matchen, vilket innebär: Viktor Noring, Amr Kaddoura, Jetmir Haliti, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Monday Samuel, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Bahrudin Atajic, Filip Pivkovski, Granit Stagova, Edafe Egbedi, Adi Nalic, Karim Sadat och Sean Ugo Okoli.

Matchstart 16:00 på Stora Valla. Matchen kan som vanligt ses via CMORE.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • David Jönsson