Med flera ändringar i startelvan kom BoIS ut och presterade en bra första halvlek och gick till paus med 1-0-ledning. I andra halvlek föll mycket av spelet och Degerfors gick förbi och kunde vinna med 2-1. — Vi är jättebesvikna. Vi skulle fortsätta i andra halvlek med det spel vi hade i första, men tyvärr blev det inte så, sa Agim Sopi efter 2-1-förlusten mot Degerfors på Stora Valla.

 

BoIS kom till spel med sex ändringar i startelvan, jämfört med matchen mot Örgryte senast. På mittfältet gick Arsenijevic, Stagova och Atajic in och BoIS kunde efter de inledande tio minuterna hitta rätt i positionerna och satte många gånger hög press på Degerfors. Efterhand tog BoIS över och Viktor Svensson nickade på Atajics hörna in 1-0 efter 25 minuter. Svensson var en stund senare också bra med och bröt ett av få farliga Degerfors-anfall och BoIS gick till halvtidsvila med 1-0 och till synes bra kontroll på matchen.

Inget av lagen gjorde några byten i andra halvlek, matchen utvecklade sig och fick en helt annan matchbild än den i första. BoIS tappade mycket av presspelet och något vidare passningsspel visade man inte upp. Misslyckade spelvändningar, felriktade crossbollar och stundtals sämre rörelse gjorde att Degerfors kunde trycka fram. Kvitteringen kom efter 12 minuter och när varken BoIS eller Degerfors skapade några vidare målchanser såg ett oavgjort resultat ut att vara nära till hands. I slutminuterna kunde Degerfors snöpligt pricka in 2-1 och BoIS andra förlust för säsongen var därmed ett faktum.

Vad händer i andra halvlek?

— Det är en bra fråga. Vi gjorde en jättebra första halvlek, vi skulle gå ut till andra halvlek och fortsätta, ha samma press, ha tålamod och hålla i bollen. Vi snackade om att kontringslägena skulle komma, och att vi inte behövde stressa upp. Tyvärr blev det stressigt, panikslaget och vi fick skicka i väg bollen hela tiden, sa Agim efter matchen.

Sex ändringar i startelvan alltså men BoIS gick till halvtid med en rättvis 1-0-ledning.

— I första skapade vi bra med chanser och borde kunnat göra både två och tre mål. Vi skapade bra tryck och det gick enligt planen. Degerfors fick inte alls till spelet och vi skulle bara fortsätta i andra. Men vi fick i stället slå ifrån oss och jag ville att vi skulle komma in bakom deras backlinje oftare och jobba därifrån, fortsatte han.

Stundtals påminde spelet i andra halvlek lite om de två bortamatcherna mot slutet av förra säsongen, där BoIS inte kom upp i normal standard och tappade mycket av sitt spel.

— Jag håller med, vi kunde inte riktigt ta tag i spelet och lugna ner oss. Jag vet inte exakt vad som hände i dag, men vi ska kunna hålla i det bättre men tyvärr blev det inte så i dag. Vi får analysera och titta noggrannare. Det är skit att de får till två skott och gör mål på båda. De söker just de där skottlägena. Jävligt surt att vi tappar och som Degerfors tränare sa efteråt hade oavgjort varit ett rättvist resultat. Men det är bara att jobba vidare för oss, fortsatte Agim.

Vad sa ni till varandra efter matchen?

— Klart att vi är jättebesvikna. Vi märkte att vi hängde med bra i första, i andra vet jag som sagt inte riktigt vad som händer men vi tappade. Det blev fel. Klart en jättestor besvikelse, killarna kämpar oerhört mycket och gör allt vad de kan, vi gjorde några misstag och släppte in målen där. Men vi jobbar på, vi har spelat fyra matcher och hängt med bra i alla matcher, det är bara att fortsätta. Vi måste vara smartare i i vissa lägen, och det gäller för hela laget, och inte minst för mig själv. Vi får analysera detta och kommer förhoppningsvis ut bättre till nästa match, avslutade Agim.

 

Degerfors – BoIS 2-1 (0-1)

25 0-1 Viktor Svensson (Atajic)

57 1-1

90 2-1

 

Så spelade BoIS

Noring

Ljung – Andersson – Svensson – Tkacz

Arsenijevic – Ekvall

Atajic (61 Egbedi) – Okoli (76 Nalic) – Stagova (67 Pivkovski)

Sadat

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Kjell Norlin (Degerfors IF)