BoIS har en bra träningsvecka bakom sig och jagar revansch på sig själva efter ”tappet” förra helgen där man förlorade mot Degerfors. — Vi har haft en fantastiskt bra träningsvecka, sa Agim efter torsdagens träning, den sista innan matchen mot Värnamo i morgon lördag.

Förenklat kan matchen förra helgen mot Degerfors beskrivas som en bra första halvlek med 1-0-ledning, men en mycket sämre andra halvlek som gjorde att matchen slutade med förlust. Agim och gänget har analyserat matchen och har gjort allt för att se till att ta en trepoängare mot Värnamo i morgon.

—Mot Degerfors gjorde vi en jättebra första halvlek. De fick in sitt kvittering och vi blev lite passiva, vi vågade inte spela ut från målvakten utan skickade upp bollen och motståndarna kunde komma tillbaka i ny våg. Vi blev rädda om vår poäng och sen fick de på det där avslutet mot slutet som gav 2-1. Killarna som kom in gjorde det jättebra, efter deras mål blev vi lite trötta. Det var en bra match där vi tar med oss många saker, det aggressiva presspelet fungerade jättebra i första halvlek, nämnde Agim.

— Vi måste ta vara på de lägena vi skapar, till exempel devi fick i början på matchen. Där gäller det att värdera. Jag vill ha mer avslut på mål, det har jag tryckt på under veckan. Vi har haft en fantastiskt bra vecka med riktigt bra kvalité på träningarna, framför allt i måndags och tisdags, fortsatte Agim.

Gänget har slipat på fasta situationer, både offensiva och defensiva. Mot Degerfors gjorde BoIS mål på hörna, men matchen innan, släppte man in två mål efter inlägg in i straffområdet. Detsamma skedde i matchen mot Fallenberg.

Något särskilt moment i de fasta situationerna ni pratat om, positioner, närkampsspelet?

—Vi har de positionerna vi har, vi vet var vi ska stå. Däremot måste vi vara mycket mer aggressiva, jag tycker vi varit för snälla. När motståndaren kommer och ska upp och nicka, står vi och tittar på, i stället för att gå upp och störa. I vårt straffområde måste vi bli tuffare och få bort bollen därifrån, och framför allt ha ett bra snack där inne. Vi har även jobbat en del på offensiva hörnor, nu gjorde vi mål senast på en sådan, sa Agim.

BoIS ställs mot ett IFK Värnamo som på sina fyra matcher tagit tre poäng, ett färre än BoIS. De poängen kom senaste matchen via en 2-0-seger mot Varberg. De tre första matcherna gav tre förluster och 2-8 i målskillnad.

—Vi har fokuserat på vårt eget spel. Vi vet att Värnamo har några individuellt skickliga spelare vi måste se upp med, vi vet att de har en uppställning liknande vår egen. Det gäller för oss att ha koll på Värnamo och vilka ytor de söker. Men vi vet också hur vi ska komma förbi dem, förklarade Agim.

Han aviserar nästintill samma trupp som senaste matchen. Enda skillnaden är att avstängde Filip Pivkovski utgår. Hans ersätts av Kevin Jensen, vilket gör att truppen ser ut enligt följande:

Viktor Noring, Amr Kaddoura, Jetmir Haliti, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Monday Samuel, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Bahrudin Atajic, Kevin JEnsen, Granit Stagova, Edafe Egbedi, Adi Nalic, Karim Sadat och Sean Ugo Okoli.

 

BoIS – IFK Värnamo
lördag 28 april, 14:00

Vi ses på IP!

 

 

Text
  • David Jönsson