Monday Samuel fick sitt tredje gula kort och missar derbyt mot sitt gamla lag Helsingborg.

Det blev en mycket märklig tillställning Landskrona BoIS spelare tvingades genomlida på söndagen. Tre matchavgörande situationer gick emot bortalagetsom inte kom upp i samma prestation som hemma mot Värnamo. Varbergsspelarna såg smått chockerade ut av utfallet av en match de i stort delar inte var med i  när de 90 + 3 minuterna passerat och 1-0-resultatet överlevt matchen ut.

Men det började illa för bortalaget som fick ett bryskt uppvaknande när Varberg var mycket nära ledning direkt vid avspark. Ganska snart tog dock borta-BoIS över matchen och spelade i sedvanlig ordning med hög press mot ett stressat Varberg. I 10 minuten kom bortalagets första chans efter att Granit Stagova slagit en hård precis inläggsfrispark som hemmamålvakten hade problem med. I minut 13 – 20 var det en hård press mot hemmamålet och i 21 minuten gick bollen som på snöre från vårt straffområde ner till Edafe Egbedi som nådde Samuel Monday. Avslutet täcktes till hörna.

Kallduschen kom dock i 24 minuten. BoIS rullade hem bollen till Viktor Noring som tacklades omkull av en Varbergspelare. Domaren  valde att fria, bortalaget ställdes av händelsen och ett inlägg direkt efter att Noring precis kommit på fötter studsade på Philip Andersson som rensade in i eget mål. En tuff smäll för, det för dagen, oxblodsröda bortalaget.

Skånska BoIS tog dock tillbaka initiativet ganska snabbt men gick irriterat till halvtidsvila i ett underläge.

– Första halvlek är jag inte nöjd med, vi bjuder på för mycket. Vi visste att Varberg slår långa höga bollar och sedan försöker sätta press men vi var inte tillräckligt bra där. Ändå äger vi de första 25 minuterna i alla fall. Sen får de ett felaktigt mål men det är sånt som händer, resonerade en dämpad Agim Spoi efter matchen.

I andra halvlek byttes Bahrudin Atajic in direkt och Stagova gick ut. Bortalaget tog initiativet direkt men det var Varberg som fick en första halvchans i 49 minuten när Noring avstyrde en bra slagen hörna. Efter 50 minuter blev det tydligt att Varberg skulle komma att ägna sig åt kontringsspel resten av matchen. I 55 minuten försökte dock Varberg få till ett anfall men åkte på en snabb kontring där Nalic spelade in bollen men Karim inte  nådde fram.

Landskronapressen fortsatte och i 60 minuten snurrade Egbedi med Varbergs ytterback och fick frispark på straffområdeslinjen men frisparken ledde inte till någon farlighet. I 64 minuten var det dock nära 2-0 när Varbergs Altemark-Vanneryd i efterdyningarna av en hörna och i misstänkt offsideposition fri med Noring fick på ett bra avslut. Viktor Noring gjorde en riktig klassräddning. I 67 minuten skjöt Karim stenhårt från 20 meter i ribbans nederkant. Mycket nära 1-1. Strax efteråt spelade Atajic in bollen och Karim nickade strax utanför i halvbra läge. I 69 minuten spelade Nalic in bollen mot Karim som var mycket nära att nå först i fritt läge men rensning till hörna. En rejäl press mot Varbergsmålet.

i 76 minuten kvitterade så Edafe Egbedi men blev tveksamt avvinkad för offside. I 78 minuten missade Nalic sista passningen till en annars helt ren Atajic. Agim Sopi bytte in Sean Ugo Okoli och Filip Pivkovski och gick över till 3-4-3 de sista 10 minuterna men bortalaget lyckades aldrig skapa den där sista pressen. I 90 minuten tog dock Varbergs försvarare med handen i straffområdet i duell med Okoli. Det blev dock frispark för Varberg för en ruff i samma situation. BoIS föll tungt ocj fick åka hem med årets tredje förlust

– I andra halvlek är vi bättre men det räcker inte idag. Det är såklart surt nu men vi ska kunna göra det bättre trots omständigheterna, summerade Sopi.

Startelva
Noring
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz
Monday – Arsenijevic
Stagova – Nalic – Egbedi
Karim

Byten
Atajic in, Stagova ut, minut 46
Okoli in, Olofsson ut, minut 80
Pivkovski in, Nalic ut, minut 82

Varningar
Svensson, 25 min
Karim, 32 min
Monday, 78 min (avstängd nästa match)

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • David Jönsson