Det var, som så många gånger förr, en lugn och avslappnad Agim som mötte upp utanför IPs omklädningsrum. Drygt 24 timmar innan avspark i derbyt var det sista träningspasset genomfört och Agim tog sig tid att prata lite kort om träningsveckan och uppladdningen.

— Det känns jättebra, vi har en bra känsla och har jobbat på bra. Vi är redo! Inleder Agim på frågan om hur det känns inför det stundande derbyt.

BoIS som tappade dyra poäng mot borta mot Varberg förra helgen igen har i vanlig ordning använt träningsveckan till att lära sig av sina misstag, slipa på sitt eget spel och studera motståndarna.

— Vi har tryckt på lite grann om hur vi ska straffa dem, lite ytor som vi vet att vi kan få sen får vi se imorgon om det blir så eller inte. Däremot har vi inte koncentrerat oss så jättemycket på HIF utan vi har fokuserat mycket på våra egna linjer och hur vi ska jobba. Sen vet killarna vilka ytor vi ska söka helt enkelt.

Gällande säsongsinledningen som blandat och gett åtminstone resultatmässigt talar Agim ånyo om de individuella misstag som laget gjort, vilka han menar har kostat poäng.

— Prestationsmässigt har det varit bra, vi borde haft fler poäng. Vi har förlorat med uddamålet i samtliga tre matcher och vi har tappat ledningar. Prestationen har varit bra i många matcher men vi har gjort individuella misstag. Vi försöker minimera våra misstag men de (misstagen) har alltid uppstått och kommer alltid uppstå, oavsett om du tjänar miljoner eller inte. Spelarna måste våga göra misstag för att lyckas och så är det. Tyvärr har vi blivit hårt straffade för våra misstag i år.

Mot Varberg hade BoIS en hel del boll men lyckades inte riktigt skapa de där heta chanserna som krävdes för att kunna göra mål. Huvudtränare Sopi menar att detta är något som laget slipat inte bara under denna vecka utan under hela säsongen, även om det är något som tränaren tryckt extra på inför derbyt.

— Vi tar oss fram till sista tredjedelen och till motståndarnas box men utnyttjar inte det helt ut. Fram till sista tredjedelen gör vi det jättebra men sen måste vara mer skärpta och värdera situationerna bättre än vad vi gjort hittills, vilket blev tydligt mot Varberg och vi har pratat om det i veckan.

Utöver avstängde ex-Helsingborgaren Monday Samuel har Agim Sopi kunnat välja fritt ur BoIS trupp. Han har inte valt några större överraskningar utan truppen är densamma som mot Varberg bortsett från att John Ebere Ekeh ersätter Monday Samuel.

BoIS trupp:

Viktor Noring, Amr Kaddoura, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Bahrudin Atajic, Filip Pivkovski, Granit Stagova, Edafe Egbedi, Adi Nalic, John Ebere Ekeh Karim Sadat, Sean Ugo Okoli och Kevin Jensen.

Med de sista finslipningarna gjorda går det inte att göra mycket mer än att hoppas på att det går vägen under morgondagen. För er som inte köpt biljett ännu kan vi varmt rekommendera att ni gör det. Derbyn mellan BoIS och HIF har bjudit på många sköna matcher genom åren och det finns ingen anledning att tro att så inte blir fallet imorgon.

Avspark på Landskrona IP 19.00 imorgon tisdag. Grindarna öppnar 17.30 och vi uppmanar alla att  komma i mycket god tid.

Text
  • Björn Wikström