Efter det omtalade Skånederbyt mot HIF tidigare i veckan gör BoIS sig nu redo för sin andra match inom loppet av fyra dagar. Efter en tidig träning tar BoIS-spelarna bussen mot Stockholm idag kring lunchtid.

Inför över 8000 åskådare spelade BoIS-HIF 1-1 i Skånederbyt i tisdagskväll. Två sena mål gav matchen dramatik i slutminuterna. Tränare Agim menar att det finns mycket positivt att ta med från mötet.

– Vi var det bollförande laget och hade spelet stora delar av matchen. Vi visste hur HIF skulle spela, med längre bollar och omställningsspel men vårt presspel fungerade utmärkt.

– Vid deras mål tappar vi fokus, hela laget. Vi borde gjort hela den situationen bättre. Det kan alltid bli ett moment som går fel, men vid målet blev det flera saker som blev fel samtidigt och så får det inte vara.

– Efter deras mål går vi ner på trebackslinje och sätter in Okoli och Karim lyckas kvittera på övertid. Sen har ju faktiskt Okoli sin chans också. Hade han tagit den hade han blivit derbylegend, säger Agim.
Det är intensiva dagar för BoIS. I tisdags var det match, i onsdags spelade en del av truppen med U-21. Torsdag var det vanlig träning och fredag är det lätt träning på förmiddagen innan bussen mot Stockholm rullar 11.30 från Landskrona. På lördag klockan 18.00 startar matchen mot IK Frej. Efter matchen kommer killarna att stanna ännu en övernattning på hotell i Stockholm. Snarare än att ta bussen hem sent på lördag kväll. Detta eftersom det är ny match redan på onsdag nästa vecka, hemma mot Halmstad BK och spelarna behöver all vila och återhämtning de kan få.

Frej är jumbo och har endast en poäng på sina första sju omgångar. Men tränare Agim menar att motståndet är bättre än så och att någon underskattning är det inte frågan om.

– Det kommer inte bli lätt, det finns inga lätta matcher. Kollar man på Frejs spel och spelare så ser man att där finns tendenser till att vilja spela en positiv fotboll och stundtals gör dem det riktigt bra.

– Vi måste komma in med samma inställning som mot HIF, visa var skåpet ska stå. Gör vi det så kommer vi upp och tar förhoppningsvis med oss tre poäng hem.

Igor Arsenijevic och Måns Ekvall är avstängda efter sina gula kort mot HIF och stannar hemma från resan. Stannar hemma gör tyvärr även Adi Nalic som blivit sjuk. Monday Samuel är åter i matchtruppen efter avstängning, tillkommer gör också Edwin Condrup.

Angående målvaktsposten är Agim tydlig.

– Amr står, han gjorde det bra senast och fortsätter i målet, avslutar Agim.

Alltså, avspark på lördag 18.00 på Vikingavallen i Täby.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell