Det var en frustrerad tränare som mötte pressuppbådet efter matchen. Han satte ord på det publiken från Landskrona kände redan efter 10 minuter. Det skulle bli en jobbig lördagskväll i efterdyningarna av derbyruset. Efter en viss uppryckning blev det till slut en 1-2 förlust de randiga packade ner i trunkarna hem.

Annars var det BoIS som fick första chansen. Dennis Olofsson tog sig runt på sin kant och nådde Alexander Tkacz som missade sitt skott. Men efter missförstånd centralt framför BoIS mittbackar fick Frej ganska snart tryck och i efterdyningarna av en hörna i femte minuten fick Joakim Runnemo omarkerat måtta och sikta länge och placera in sitt första mål för kvällen, otagbart i Amr Kaddouras bortre hörn. BoIS svarade bra på målet.

Sadat Karim fick ett fint läge minuten efter målet men hemmamålvakten klarade. Frej kontrade effektivt en period och i 23 minuten fick Amr Kaddoura göra en av flera frilägesräddningar i matchen. Räddningen ledde till en hörna och på den missades markering av rutinerade Runnemo helt och 2-0 så väldigt enkelt ut från läktarhåll.

Resten av halvleken blev plågsam. Philip Andersson fick syna säsongens tredje gula kort (avstängd hemma mot Halmstad på onsdag) när han rev ner en nästan fri motståndare. Efterföljande frispark satt vackert till 3-0 men blev korrekt men väldigt onödigt av hemmalaget avvinkat för offside. Sean Ugo Okoli fick en chans i 43 minuten men BoIS gick till pausvila med 0-2 i baken, ett resultat som kändes i underkant.

– Vi är inte med alls i första halvlek. Det är kanske mitt fel att jag inte lyckats motivera de till den här matchen. Vi är alldeles för dåliga. Vi sa att vi skulle hålla djup och vinna andrabollar eftersom de är starka på att skicka långt på sin stora forward som skarvar vidare men vi är inte med. Andra målet är inte acceptabelt, vi är alldeles för passiva resonerade Agim Sopi på presskonferensen.

Agim Sopi bytte ut Dennis Olofsson mot Philip Ljung och Filip Pivkovski mot Bahrudin Atajic i paus och spelet blev bättre samtidigt som Frej, med noll segrar fram till ikväll, blev rädda om ledningen och sjönk lågt.

Det höll på att kosta laget segern. Samuel Monday reducerade till 1-2 i 59 matchminuten efter en längre tids intensiv press men närmre än ett riktigt bra läge för Okoli där han hade Karim intill sig och kanske borde passat i 74 minuten kom inte BoIS. Frejs första seger var välförtjänt och trenden med en bra halvlek per bortamatch håller i sig för BoIS som nu sjunker i tabellen.

– Vi pratade om spelvändningar i paus, något som fungerade utmärkt sist men inte alls idag. Det blev lite bättre men det räckte inte. Sammanfattningsvis är det en insats vi skäms över. Det finns inga ursäkter. Så här dåligt ska det inte vara.Jag gick inte igenom HIF-matchen med spelarna. Jag ville att vi skulle lägga den upplevelsen bakom oss när vi skulle upp här och spela en helt annan typ av match. Det var kanske fel. Jag får tänka igenom det, avslutade en irriterad tränare som nu börjar ladda för revansch i veckan.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS