Strålande solsken på Landskrona IP i kombination med en grön och välklippt matta. Förutsättningarna kunde knappast blivit bättre när de 2136 åskådarna fick se Landskrona BoIS och Halmstad delade på poängen. Vi tar det dock från början.

Ett bolltryggt Halmstad tar tag i taktpinnen direkt och skapar ett antal hörnor bara under de första minuterna. Redan tre minuter in i matchen får Amr sträcka ut för första gången men kan relativt bekvämt tippa ett långskott till hörna, då har Halmstad alltså haft ett par hörnor redan. Halmstad sätter hög press inledningsvis och BoIS har svårt för att få igång sitt kontrollerade passningsspel. I matchens sjätte minut har Halmstad ännu ett avslut utifrån, den här gången över. BoIS första riktiga anfall kommer i den sjunde minuten när Nalic lyfter in ett inlägg som går över såväl backlinje som BoIS-spelare. En Halmstadfrispark från farligt läge bara minuten därpå rensas av BoIS backlinje och BoIS sätter igång en fin omställning där Eddie plockar ner en härlig långboll från Nalic, Eddie halkar dock när han ska skjuta och skottet inifrån straffområdet blockeras av HBK-försvaret.

Matchen fortsätter med ett HBK som effektivt skär sig igenom BoIS linjer med få passningar men BoIS kommer samtidigt allt mer in i matchen. Efter dryga kvarten tvingas Amr till en utrusning utanför straffområdet men utöver det händer inte särskilt mycket av värde mellan minut 10 och 25, trots det är det en relativt underhållande match med två lag som gärna vill vara spelförande och söker passningar längs marken. Inom loppet av bara två minuter får sen Sadat två chanser att ge BoIS ledningen när han först tvingas nyttja hela sin spänst för att ens nå bollen, det blir till en nick som Malkolm Nilsson räddar på mållinjen. I anfallet efter tar BoIS sig förbi på högerkanten och det låga inspelet når Sadat som hårt uppvaktad inte får tillräckligt mycket träff på bollen som istället går till inspark.

Halmstad som efter en stark inledning mattas av ger BoIS utrymme att ta över matchbilden allt mer och när 30 minuter passerats på klockan får BoIS två nya skapliga chanser när Adi Nalic avlossar bössan utanför straffområdet men Nilsson i målet kan bekvämt se bollen segla över. Minuten efter når Ljung högst på en hörna men nicken går en dryg meter utanför. Halmstad som skapade en del i inledning har allt eftersom klockan tickat fått svårare att skapa chanser men i 35:e minuten är det dags igen när först ett inspel rullar farligt genom hemmalagets straffområde men rensas av Olofsson till slut, rensningen når dock ännu en blåklädd spelare som släpper bollen i sidled, ett direktskott senare kan vi lägga till ett skott över i protokollet. Halvlekens klart bästa chans får Landskrona BoIS gratis i minut 40. Egbedi snappar upp en slarvig passning från Halmstadförsvaret, rycker in i straffområdet och tvingar den gamle BoIS-aren Jesper Westeberg att riva ner honom. Domaren pekar på straffpunkten och Sadat Karim stegar upp. Dessvärre är det ingen välslagen straff utan det står fortfarande 0-0 när straffen är slagen.

Innan domaren blåser för halvtid så ska de båda lagen hinna med en sista chans. En hårt slagen inläggsfrispark från Gunnlaugsson i HBK letar sig någon decimeter över Kaddouras kryssribba. Det absolut sista som händer i halvleken är att Monday Samuel åker slalom förbi ett gäng blåklädda och lyfter in bollen mot straffmissande Sadat som ger sig på en cykelspark men inte får träff på bollen.

För att summera halvleken är det en match där de båda lagen försöker pressa högt och spela en passningsorienterad fotboll. Inledningsvis lyckas Halmstad bäst i båda avseendena men ju längre matchen lider lyckas BoIS också ta sig in i matchen och i slutändan är det två rätt jämna lag som går in till pausvila. Statistiken som undertecknad har tillgång till säger 7-5 i avslut till BoIS varav 2-1 i avslut på mål och 49-51 i bollinnehav.

Klockan är ganska exakt 20.00 när domare Granit Maqedonci blåser igång den andra halvleken. Solskenet når fortfarande över Karlslunds trädtoppar och erbjuder fina förutsättningar även i den andra halvleken. Densamma ska BoIS komma att inleda bäst, inom tio minuter spelade har Sadat blivit serverad ett nytt lågt inspel men han har ingen lätt uppgift när han med Peter Larsson i ryggen ska skarva in bollen, efter ett motlägg hamnar bollen i famnen hos Malkolm Nilsson. Alexander Tkacz skjuter ett skott över och Adi Nalic skjuter ett skott som får touch på en HBK-spelare men Nilsson kan behärskat greppa bollen. Det är ett piggt hemmalag den första kvarten av andra halvlek. I minut 65 kommer nog Halmstads bästa chans när pigge Gunnlaugsson rinner igenom på vänsterkanten. Ett lågt avslut tvingar Kaddoura till en fin benparad. På den efterföljande hörnan kommer ett avslut som går högt över. I andra halvlek är det ombytta roller jämfört med första, då inledde Halmstad bäst och BoIS tog över.

I den andra inleder BoIS bäst men Halmstad tar över. Strax efter Amrs benparad tvingas han kasta sig ut för att styra undan ett inlägg. Returen går över från bra läge. Med 20 minuter kvar att spela rinner Halmstad ännu en gång igenom på sin vänsterkant, BoIS högerkant och Tryggvi Haraldsson kan vika inåt och avsluta över. BoIS första chans på en dryg kvart kommer när Adi Nalic drivit upp bollen centralt och fått ut den till Egbedi som skjuter över. Ingen fara på torpet för Halmstad. Viktor Svensson lyfter högt och långt som sisteman på mittplan. Bollen landar till slut hos Filip Pivkovski som kommit in istället för Atajic. Han petar tillbaka till Nalic som klipper till på halvvolley. Skottet som till en början ser farligt ut kan till slut räddas tämligen bekvämt av Halmstads Nilsson.

Med tio minuter kvar kommer Nalic till ett nytt bra skottläge och söker återigen närmsta stolproten. Den här gången tvingas Malkolm i målet sträcka ut desto mer men lyckas ändå hålla bollen. Det känns från läktarhåll som att de båda lagen mer än gärna tagit med sig samtliga tre poäng från matchen när de båda lagen trycker framåt. Bortalaget Halmstad flyttar upp en del folk när de vinner boll men det gör även hemmalaget BoIS vilket ger en del ytor att ställa om på när respektive lag vinner boll. Många i hemmapubliken höll nog andan när det långa inlägget från Pivkovski gick över Halmstads målvakt och mot Sadat Karim som stod framför en tom målbur. Ännu en gång är han hårt markerad och når inte riktigt så högt som krävs för att styra bollen i mål, istället går nicken över. Utöver något blockerat Halmstadskott blir det också den sista farliga chansen i matchen som slutar 0-0.

Summeringen i slutet skiljer sig inte mycket från summeringen som gavs i halvlek. Det är två lag som har varsin bra period av halvleken även om BoIS nog för sägas vara det något starkare laget chansmässigt sett till hela matchen vilket även statistiken styrker. 16-9 i avslut, 9-2 i avslut på mål viskar kanske något om att ett effektivare hemmalag mycket väl kunde vandrat av planen med tre pinnar i bagaget.

På presskonferensen efter matchen är det två samstämmiga tränare som båda pratar om Halmstads starka inledning men att BoIS sen tar över fram till sista 20-25 minuter då Halmstad på nytt har en bra period. BoIS huvudtränare Agim Sopi pratar ännu en gång om besvikelsen över att sätta sina chanser. Han pratar om ett mönster som upprepat sig under större delen av säsongen där prestationen är spelmässigt ganska bra men att laget måste bli effektivare när det kommer till att förvalta sina målchanser, något vi hört förut den här säsongen.

Matcherna duggar tätt just nu och på måndag är det dags igen när BoIS möter Gefle borta, vi får hoppas att BoIS utnyttjar sina chanser då.