BoIS stod för säsongens bottennapp i lördags, när man åkte hem från IK Frej med noll poäng. Vinsten var dessutom motståndets första för säsongen. Nu väntar HBK på Landskrona IP för BoIS, ett HBK som toppat formen med tre raka vinster.

I lördags mötte BoIS jumbon IK Frej utanför Stockholm. Inför matchen hade Frej skrapat ihop en poäng på sina sju inledande matcher. Inför mötet var Agim tydlig med att det finns inga lätta matcher i Superettan och att man inte får underskatta sina motståndare. Trots uppmaningen från sin tränare var det ett BoIS-lag som inte ”gjorde jobbet” i första halvlek.
– Vi var inte med från början. Jag tror det är en inställningsfråga, vi kom snett in i matchen och gjorde inte det jobbet vi skulle göra, säger Agim Sopi, tränare i BoIS.
Trots en perfekt uppladdning med hotell och bussresa kvällen innan var det inte mycket som stämde i första halvlek.
– Uppvärmningen var bra, men sen när första halvlek startade var det något som inte stämde. Vi hade dåligt försvarsspel, långt i lagdelarna, säger Agim.

Trots den svaga insatsen menar Agim att det främst är den defensiva insatsen som var det stora problemet. Återigen skapar man chanser för att göra många mål, utan att göra det. Ett återkommande tema för säsongen enligt BoIS-tränaren.– Sista tredjedelen saknas något under året. Vi tar fel beslut, det är en värderingsfråga. Vi gjorde ett mål men trodde vi skulle göra fler.
Tre viktiga spelare i Måns Ekvall, Igor Arsenijevic (båda avstängda) och Adi Nalic (sjukdom) saknades mot Frej, något som också märktes på plan.

– Vi har valt dem spelare vi har och vi tror på dem. Men det gäller för spelarna som kommer in att ta chansen och göra det bättre. Det märktes att de här tre spelarna (Ekvall, Igor, Nalic) saknades. Men det är lagets prestation som gäller, en eller två spelare ska inte påverka så mycket.
Härnäst väntar Halmstad BK (mer om HBK kan ni läsa om i vår motståndarkoll på vår hemsida), som kommer med tre raka vinster i ryggen. Agim tar sig an matchen som han brukar.
– Det gäller att vi gör det grova jobbet. Det kommer bli tufft och vi vet vad dem går för, vi kommer möta ett bra lag.
Igor Arsenijevic och Adi Nalic är tillbaka från avstängning respektive sjukdom. Men lagkapten Philip Andersson är avstängd efter tre gula kort. Dessutom är Måns Ekvall, som har avtjänat sin avstängning, skadad.
– Nalic är tillbaka, han tränade igår (läs måndag). Igor är också tillbaka. Men Måns skadade sig innan sista träningen innan Frej, något i höften. Han testade igår (måndag) men det gick inte. En läkare ska titta på honom, vi får se vad som sägs där. Men han är borta denna matchen. Dessutom är Phille avstängd, så jag har lite att tänka på.
Från senaste matchtruppen utgår alltså avstängda Philip Andersson och Igor och Nalic är åter. Dessutom utgår Edwin Condrup och unge Emil Jönsson (född -01) från U-19 är med.

På Halmstads tränarbänk sitter en gammal bekanting för IP, men också för Agim Sopi. Billy Magnusson har ett förflutet både som spelare och ledare i BoIS och var assisterande tränare till Agim så sent som säsongen 2016. De två har fortfarande tät kontakt.
– Vi är bra vänner och håller kontakten. Det är spännande och roligt att möta Billy. Jag är rätt säker på att de kan mycket om oss och att vi kan mycket om dem. Det kommer bli en spännande match.

Avspark ikväll, klockan 19.00 på IP.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell