Landskrona BoIS tog en komfortabel 5-1 seger på måndagskvällen borta mot Gefle. Till slut var segern odiskutabel och BoIS vann även skottstatistiken med 10-3. Matchen kändes jämn i första halvlek och det var lite slumpmässigt som BoIS gick till halvtidsvila med en 2-1 ledning Efter en drömstart i andra halvlek med mål i 49 minuten blev resten av matchen en transportsträcka under vilken BoIS kunde fortsätta att rulla in mål. —Skönt att vi fick visa att vi kan spela totalfotboll, och få utdelning av det, sa en glad Agim efter matchen.

Gefle började bäst och fick en hörna tidigt i matchen men strax därefter fick BoIS tag i bollen och i fjärde minuten kom matchens första riktiga farlighet när Edafe Egbedi kom runt på kanten och spelade bollen snett inåt bakåt till Monday Samuel. Adi Nalic fick inte kontroll på nicken i ett fritt läge. I sjätte minuten får sedan Amr Kaddoura göra en TV-räddning på ett skott utifrån. Spelet böljade inledningsvis och i 9 minuten sköt Adi Nalic ett bra skott centralt som målvakten fick tippa till hörna. Hörnan blir styrd ut mot bortre delen av straffområdet och landar hos Igor Arsenijevic som skickar in bollen igen och når Sadat Karim. På nick är 1-0 är ett faktum. Direkt efter målet är Edafe Egbedi nära att komma fri.

Spelet fortsatte bölja fram och tillbaka efter målet. BoIS kändes farligast men Gefle skaffade hörnor på löpande band. Strax innan 20 minuten tog BoIS ett bra grepp om offensiven en period och Egbedi drog på en mörsare strax utanför stolpen. Gefle kom tillbaka och skapade halvchanser. I 25 minuten fick Amr Kaddoura modigt ge sig ut i straffområdet och stöta bort en svår boll.

Gefle tog över mer och mer i mitten av halvleken, ett bra läge i 30 minuten slutar med ett skott ett par meter utanför i bra läge. BoIS tappade mycket boll på mittfältet centralt och hade svårt att få till spelet under en längre period. I 33 minuten är Adi Nalic nära att plocka bollen av sista backen i Gefle men kort därefter skapade Gefle ett nytt bra läge som ledde till en totalt misslyckad hörna. I 39 minuten lyckas Edafe Egbedi på nytt runda sin ytterback men Adi Nalic nickar över i ett ganska bra läge.

1-1 kommer i den 41 minuten och det är en rättvis kvittering av ett Gefle som varit bäst spelmässigt i första halvlek.
2-1 kommer som en ganska snabb replik i 44 minuten. Igen är det Edafe Egbedi som tar sig fram, nu på andra kanten. Ett långt inlägg kan nickas in i mål av en perfekt placerad Sadat Karim. Målet kom lite ur ingenting och minuten efter är BoIS nära 3-1 när halvlekens behållning Edafe Egbedi nådde Nalic som fick skottchans i bra läge vid straffområdeslinjen. Nalic fick dock felträff. BoIS gick, något orättvist, till halvtidsvila med en 2-1 ledning.

Andra halvlek inleds med samma skiftande spel men i minut 49 växlar Monday Samuel tempo centralt och väggar sig fri med hjälp av Adi Nalics utsida. Samuel blir helt fri och placerar snyggt in 3-1 bakom Gefles övergivna målvakt. I 55 minuten får Nalic ett ganska bra läge som leder till hörna efter att Gefles målvakt släppt bollen mellan händerna.
BoIS kom att dominera matchbilden efter 3-1 målet. Gefle hittade ingen energi efter 3-1 och BoIS kunde komma i våg efter våg men 4-1 lät vänta på sig. I 61 minuten slog Dennis Olofsson bort en passning centralt och Gefle kunde komma upp i en situation som ledde till hörna men utan problem för Amr Kaddoura i luften.

Efter hörnan började BoIS spela lite nonchalant och i den 65 minuten fick Gefle en frispark i bra läge som dock Karim enkelt kunde slå bort. I 66 minuten kom ett bra läge för Gefle centralt i straffområdet men nicken gick löst och rakt på Kaddoura. I efterföljande anfall drog först Egbedi bollen i ribbans underkant och på returen Atajic bollen rakt i ribban. Bollen studsade ut och Gefle kunde kontra och avsluta med ett stenhårt skott strax utanför Kaddouras högra stolpe.

I 69 minuten får Gefle en frispark drygt 10 meter meter utanför straffområdet rakt framför målet. Spelaren halkar dock och situationen rinner ut i sanden. I 72 minuten vandrar Adi Nalic genom Gefleförsvaret och gör 4-1 på egen hand. Gefles bästa spelare Christian Ljungberg fick ett bra läge i 74 minuten men sköt strax utanför. Gefle föll ihop efter 4-1 och i 80 kom 5-1 genom Dennis Olofsson på pass från Sadat Karim. Känslan var att fler mål skulle komma mot ett desillusionerat Gefle. Viktor Svensson var också nära i 86 minuten i samband med en hörna men man drog ner på tempot de sista minuterna och besegrade till slut Gefle med 5-1.

-Vad hände där Agim?

— Haha, Ja vad hände egentligen? Proppen ur. Riktigt skönt att vi fick visa att vi kan spela totalfotboll och få utdelning av det.

Men 1-1 målet av Gefle var inte orättvist…

— Nej det är rätt, vi föll tillbaka lite i gamla synder mot slutet av första halvlek, värderade lite fel och släppte initiativet. Men sen kom 2-1 och då kändes det ändå som att det var vår dag.

Och sen rullade det på.
—  Ja 3-1 kommer tidigt och sen kan vi ju ligga på kontring. Vi kombinerar bra och jobbar för varandra idag. Men som jag sa till killarna. Det var en match. Nu ska vi upp i den här nivån igen.

Några skavanker?
— Nej ingenting. Dessutom är Måns är tillbaka för fullt så det är inga problem, avslutade en nöjd tränare innan han tog plats i bussen för den långa men sköna färden hem.

Startelva
Kaddoura
Olofsson, Andersson, Svensson, Tkacz
Arsenijevic, Samuel
Atajic, Nalic, Egbedi
Karim

Mål
1-0 Sadat Karim, 10 min (assist Igor Arsenijevic)
1-1 Christian Ljungberg, 41 min
2-1 Sadat Karim, 43 min (assist Edafe Egbedi)
3-1 Monday Samuel, 49 min (assist Adi Nalic)
4-1 Adi Nalic, 72 min (utan assist)
5-1 Dennis Olofsson, 80 min (assist Sadat Karim)

Varningar
Samuel Monday, 22 min

Byten
Bahrudin Atajic ut, Filip Pivkovski in, 77 min
Sadat Karim ut, Sean Ugo Okoli in, 84 min
Edafe Egbedi ut, Granit Stagova in, 84 min

Text
  • Torgny Andersen