I onsdags kom Halmstads Bollklubb på besök till IP och mötet slutade 0-0 och det mest minnesvärda från matchen var antagligen Karim Sadats straffmiss i första halvlek. Klockan 19.00 ikväll spelar BoIS borta mot Gefle på Gavlevallen och vi tog oss ett snack med tränare Agim.

Efter att domaren satte pipan till munnen på IP i onsdags parkerar BoIS nu på tolfte plats i tabellen, med nio inspelade poäng. Motståndaren Gefle ligger på fjortonde plats, med en poäng mindre än BoIS. Gefle, som tränas av gamla landslagsspelaren Johan Mjällby, kämpar likt BoIS alltså i de nedre regionerna av tabellerna och var poäng är viktig. Vi var i kontakt med tränare Agim Sopi uppe i Gefle, precis innan han skulle gå in och äta lunch.

0-0 mot HBK i onsdags, vad tar ni med er från det mötet?
– En hel del, men första tjugo var inte bra och det har vi diskuterat. Vi var helt enkelt inte med från början. Men vi rättade till det och det blev mycket bättre matchen igenom, vi för spelet och har stundtals bra kombinationsspel. Jag tycker vi skapar både halvchanser och helchanser för att vinna matchen. Hade vi gjort mål på straffen är det en annan match. Vi har jobbat mycket med det offensiva spelet på träningarna och aggressiviteten i presspelet.

Två mål på fyra matcher, vad är det som inte stämmer i anfallsspelet?
– Det är det där ”lilla extra”. Värderingar utanför straffområdet. Ska jag passa eller ta avslut? Det är den typen av situationer vi ser när vi går igenom matcherna och vi har kollat och diskuterat det tillsammans. Sen saknas också den där sista löpvilligheten in i boxen, när passningarna snett-inåt-bakåt kommer in i straffområdet. Att vi tar de där sista stegen in i boxen med full kraft och tror att bollen ska komma där. Vi måste ta de obekväma löpningarna om vi ska göra mål.

Gefle borta är som alltid en tuff match, vad förväntar du dig av matchen?
–  Det kommer bli en tuff match ja, vi vet vad de kan och vad de söker. Sen vet vi att det kommer finnas ytor för oss. Vi har snackat mycket om hur vi ska komma, hur vi behöver göra för att straffa Gefle. Nu gäller det bara att vi ska gå in och göra det.

Hur ser läget i truppen ut?
– Det är bra stämning, killarna är taggade. Alla är med, det är bara Jetmir Haliti borta, och han börjar träna för fullt denna vecka. Måns är redo också (missade förra matchen med skada). Så vi har full trupp.

Avslutningsvis, vem tar straff om ni får en?
– Det får vi se, avslutar Agim hemlighetsfullt.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell