En härlig storseger borta mot Gefle och en lång bussresa hem senare är det dags för nästa match. Makrillerna från Göteborg, GAIS, står för motståndet. Agim berättar om hans skönaste bussresa någonsin, att fortsätta utvecklas och mer därtill.

Efter 5-1 borta mot Gefle i måndags var det ett glatt gäng Landskronaspelare som tog bussen hem, de dryga 75 milen, till Skåne på måndagskvällen. I den milda majnatten passade dessutom mittfältaren Igor Arsenijevic på att fylla år.

— Den skönaste bussresan jag upplevt, det var riktigt skönt. Jag gläds med killarna att de gjorde ett bra jobb, vi gjorde många mål och med olika målskyttar, berättar Agim.

Inför matchen mot Gefle var det en del skriverier och diskussioner om det ineffektiva anfallsspelet. Agim själv, i införrapporten här på hemsidan, menade att det till stor del handlade om att höja kvalitén och beslutsfattandet sista tredjedel på offensiv planhalva. Även om matchen mot Gefle till stor del var ett lyckopiller ser Agim alltid förbättring i sin tillvaro.

— Det finns saker hela tiden som man kan utveckla. När det gäller beslutsfattande och värderingar så har vi pratat om det. Nu funkade det och nu hoppas vi det blir bättre och bättre. Men samtidigt har vi analyserat den här matchen också och sett att det finns saker som vi kan finslipa på ännu mer, både defensivt och offensivt. Som jag sa till grabbarma, en gång är ingen gång. Vi måste fortsätta, säger Agim.

Bussen hem från Gefle landade inte i Landskrona förrän vid sju-tiden tisdag morgon. BoIS ägnade därmed tisdagen till vila och återhämtning men har också kunnat träna fullt onsdag, torsdag, fredag och vilar idag, lördag, innan det är match imorgon, söndag. Inte ideala förutsättningar kanske, men i Superettans hektiska spelschema inte så dåligt heller.

Det skiljer två poäng mellan söndagens motståndare, GAIS och BoIS. Båda lagen är i nuläget parkerade i mittens rike och båda har ett beskedligt avstånd till toppen men också ett hyggligt avstånd till botten. GAIS stormade fram i början av säsongen när man högpresterade i Svenska cupen och hade en ny het tränare, i Bosko Orovic. Men seriestarten hackade och efter en svag inledning har GAIS nu hittat formen med två raka vinster. Mer om GAIS hittar ni i motståndarkollen här på hemsidan.

— Det kommer bli en tuff match, vi måste följa matchplanen och göra grovjobbet. Sen vem som står på andra sidan tittar vi inte så jättenoga på, nu råkar det vara GAIS. Vi vet vad dem söker och vad vi söker, hoppas vi kan utnyttja deras svagheter och få in några bollar, förklarar Agim.

I nuläget är hela truppen i träning, det är bara Jetmir Haliti  som inte tränar för fullt. Några spelare lider av mindre skavanker men inget som ska vara några problem enligt Agim. Från matchtruppen som var i Gefle kommer det endast ske en ändring. Det är John Ebere Ekeh som lämnar plats för Kevin Jensen.

Efter urladdningen mot Gefle räknar inte Agim heller med några stora förändringar i startelvan.

— Generellt när laget spelar bra och vinner gillar jag inte att byta. Bahrudin har gjort det bättre och bättre dessutom tycker jag. Man behöver inte ändra för ändringens skull, men vi får se, avslutar Agim Sopi.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell