Återigen lurade motståndarna ett spelmässigt överlägset hemmalag på poäng när BoIS och GAIS spelade 1-1 på Landskrona IP på söndagseftermiddagen. En 70 minuter lång press från hemmalaget gav till slut 1-0 men i sista ordinarie matchminut kom kvitteringen.

Solen gassade på Skolans Dag och många valde stranden istället för Landskrona IP men 3266 åskådare fick se ett Landskrona BoIS som höll på att åka på ett baklängesmål redan i den andra matchminuten. En fantastisk dubbelräddning av Amr Kaddoura följdes av en ganska jämn inledande kvart.

Matchens lirare kom att bli vindsnabbe Edafe Egbedi som under långa perioder hade lekstuga med GAIS-försvaret. I nionde minuten var han nära att lyfta in ett ledningsmål efter en snabb frispark från Bahrudin Atajic. Atajic som i den 15 minuten var nära att stöta in en boll i hög press mot GAIS målvakt som sköt rakt på den framstörtande BoIS-yttern.

I 20 minuten dras Egbedi ner på straffområdeslinjen och spelet stannar av i väntan på domarens signal som inte kommer. Philip Andersson får ta ett gult kort i en omställning som följer som kunde blivit riktigt farlig för GAIS. Där tar egentligen GAIS offensiva insatser fram till minut 90 slut. BoIS inleder en furiös press där en nick på pass från Monday Samuel av Karim Sadat går förbi målvakten och tar i ribban är en av många 100%-iga chanser. Men BoIS går till halvtidsvila utan mål.

Andra halvlek skiljer sig inte från den första mer än att GAIS nu ganska snabbt visar trötthetstecken och när de ett fåtal gånger erövrar boll så vilar de bara i offensiven. BoIS trummar på och i 71 matchminuten kommer förlösande 1-0. Edafe Egbedi slår en snabb kort hörna innan GAIS hunnit organisera sig till Bahrudin Atajic som hittar Sadat Karim och skyttekungen är på rät plats vid rätt tillfälle igen.

Med ungefär kvarten kvar börjar GAIS försöka lyfta upp spelet. Man spelar mycket på inhoppade August Wängberg och det är också till slut i 90 matchminuten som ett inlägg kommer från den kanten och Jesper Westermark kan göra sitt tredje mål på lika många matcher. BoIS har ytterligare en jättechans när Sadat Karim får nickläge nära mål utan motståndare i ryggen men han lyckas inte få bollen bättre än i famnen på matchens riktiga fantom Damir Maehic i GAIS-målet som kunde packa ner en poäng i sin egen trunk hem till Göteborg.

GAIS tränare Bosko Orovic konstaterade på presskonferensen

– Vi är okej första kvarten men sen är det BoIS match. Landskrona var bra men så här är fotbollen. Det går ut på att göra mål och idag hade vi turen på vår sida.

Agim Sopi

– Vi känner såklart en stor besvikelse. Eddie är riktigt bedrövad inne i omklädningsrummet. Vi borde gjort 3-4 mål men vi får inte till det. Vi gör det lite för svårt, drar en vrist i straffområdet när en tåfjutt hade gett mål och så. Det börjar bli tröttsamt med mycket beröm men inga vinter. Spelmässigt är vi där vi ska vara. Vi gör det bra. Men vi måste börja sätta våra chanser.

BoIS startelva
Kaddoura
Olofsson, Adersson, Svensson, Tkacz
Samuel, Arsenijevic
Egbedi, Nalic, Atajic
Karim

Mål
1-0, Sadat Karim (assist Atajic), 71 min
1-1, Jesper Westermark, 90 min

Varningar
Philip Andersson, 20 min
Alexander Tkacz, 57 min

Byten
Arsenijevic ut, Ekvall in, 86 min
Atajic ut, Pivkovski in, 88 min

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS