Landskrona BoIS har med mycket stor glädje noterat det insamlingsinitiativ vid namn Zebrafonden som några supportrar till klubben startat. Vi tog ett snack med Simon Hendin, nyvald ordförande i den ideella förening som driver Zebrafonden.

Hej Simon! Berätta, vad är Zebrafonden för någonting?
– Zebrafonden är ett initiativ skapat av BoIS-supportrarna Anton Jönsson, Linus Karlsson, Richard Persson, Simon Bergsten och jag själv. Genom Zebrafonden.se samlar vi in pengar från randiga supportrar och företagare som oavkortat skänks till Landskrona BoIS i slutet av varje år. Zebrafonden är helt fristående från Landskrona BoIS.

Vad är syftet med Zebrafonden?
– Fondens enda egentliga syfta är att bidra ekonomiskt till Landskrona BoIS. Klubben befinner sig i en situation som kräver ett stort engagemang från alla med ett randigt hjärta och Zebrafondens roll är att vara med och skapa och mobilisera detta engagemang. Klubben har ett underskott på 2,5 miljoner kronor som måste elimineras. Tillsammans har vi möjligheten att göra stor skillnad.

Vad har ni för mål med Zebrafonden?
– På kort sikt är vårt mål att elitlicensen säkras. Detta är helt avgörande för klubbens framtid. Långsiktigt drömmer vi om att Landskrona BoIS ska kunna stoltsera med att supportrarna, genom Zebrafonden, är klubbens största sponsor. Personligen skulle jag tycka det vore fantastiskt.

Vad händer med pengarna som samlas in?
– Pengarna samlas in på ett konto som Zebrafonden har hos Handelsbanken. På Landskrona BoIS sista medlemsmöte för året kommer pengarna att överlämnas till klubben.

Hur gör man för att bidra?
– Att bidra till Zebrafonden är enkelt. På vår hemsida Zebrafonden.se kan man på ett smidigt och säkert sätt bli månadsgivare. Det är även möjligt att skänka engångssummor genom Swish eller direkt banköverföring till Zebrafondens konto.
Hemsida: www.zebrafonden.se
Facebook: www.facebook.com/Zebrafonden
Mail: info@zebrafonden.se
Swish: 123 08 27 071
Bankkonto: 140 370 811
Clearingnummer: 6757
Handelsbanken

Vi från Landskrona BoIS känner mycket stor tacksamhet över detta initiativ och önskar supportrarna lycka  till med det fortsatta arbetet med Zebrafonden.

Text
  • Max Lundmark
Foto
  • Åsa Pålsson