Söndagens match mot GAIS slutade 1-1 trots en svart-och-vit dominans under långa perioder av matchen. Redan i måndags vändes blickarna mot nästa utmaning, lördagens match mot serietrean AFC Eskilstuna på bortaplan.

Historien upprepade sig i söndags när GAIS var på besök på Idrottsplatsen. Trots ett stundtals bländande anfallsspel och ett stabilt försvarsspel stod det bara 1-0 till randigt när klockan närmade sig 90 minuter. Ett väl avvägt inlägg och en vältajmad nick senare hade GAIS kvitterat matchen.

– Det var självklart en besvikelse, att släppa in mål i 90:e på det sättet. Vi hade massvis av chanser. Självklart vill alla vinna varje match, men det var tydligen inte vår dag, säger tränare Agim Sopi.

Att spel- och chansmässigt dominera utan att ta med sig alla tre poäng har, kanske framförallt hemma på IP, varit ett återkommande tema denna säsongen.

– Vi gör en bra prestation, spelar fin fotboll och skapar många målchanser. Men vi måste stänga matchen. GAIS fick en chans och tog den.

Nu väntar nya utmaningar när fjolårets allsvenska lag, AFC Eskilstuna står för motståndet. BoIS tog bussen upp i går och spenderade natten på hotell. Idag är det frukost, promenad, lunch och matchförberedelser som gäller, enligt Agims schema.

Det är långt ifrån en enkel match som väntar. AFC ligger trea, laget har gjort tredje flest mål i serien, 19 stycken, och släppt in minst mål dessutom, endast fem insläppa på elva matcher.

– På måndagen var en ny dag och vi startade förberedelserna för en ny match. Eskilstuna är ett bra lag och det vet vi. Prestationen och målen måste komma för att vi ska kunna vinna.

AFC spelar, likt en del andra lag, på konstgräs. BoIS tidigare facit på konstgräs är positivt, två av tre vinster och endast matchen mot Frej som plump i protokollet.

– Vår matta hemma är så bra att den är nästan som en konstgräsmatta. Vi är ett spelande lag och det passar oss kanske. Men i slutändan tror jag varken det är en för- eller nackdel för oss. Men vi behöver inte ändra vårt tankesätt från hemmamatcher och bortamatcher på konstgräs, eftersom våran gräsmatta är så bra som den är, menar Agim.

I truppen saknas målvakten Viktor Noring som ska gifta sig och dessutom är Alexander Tkacz avstängd efter sin varning i söndags. Jetmir Haliti är åter i truppen efter skada. Ersätter Noring på bänken gör lånet från Trelleborg, Merlin Nuhanovic som är den första spelaren som ingår i det nya samarbetet med TFF.

Avseende vem som ersätter Tkacz är Agim hemlighetsfull.

– Jag ska tänka lite till, men i det stora hela vet jag och laget vet också. Vi får se, jag har lite funderingar, avslutar Agim.

Klockan 18.00 ikväll är det avspark och matchen kan som vanligt ses på CMore.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell