BoIS lyckades inte lugga AFC Eskilstuna på poäng på lördagen utan hemmalaget vann med 2-0 på ett soligt och varmt Tunavallen. BoIS saknade inte målchanser, men segern för ett starkt AFC var i slutändan inte mycket att protestera mot.

BoIS inledde matchen tämligen piggt och redan i den fjärde matchminuten fick Viktor Svensson till en ganska bra nick på Bahrudin Atajic inlägg. Bollen smet dock en bit utanför AFC-målvakten Gianluca Curcis vänstra stolpe. BoIS fortsatte efter detta att komma fram till halvskapliga lägen men successivt tog AFC kommando om matchbilden och ägde bollinnehavet under merparten av de första 25 minuterna i första halvlek.

Efter vätskepaus i matchminut 25 lyfte BoIS upp spelet och hade mer bollinnehav utan att skapa några riktigt heta chanser. Mot slutet av halvleken tog AFC på nytt över och hade bland annat en farligt frispark precis innan halvtidsvilan som sånär smet in vid Amr Kaddouras vänstra stolpe.

Det är AFC som på nytt tar tag i taktpinnen efter paus, men det är BoIS som får halvlekens första skarpa målchans. Detta i matchminut 51 då Sadat Karim får ett mycket bra läge efter ett högt inlägg från Adi Nalic. Karim tar dock lite för lång tid på sig med avslutet och målvakten kan rädda ganska enkelt. Istället för 0-1 tar hemmalaget ledningen minuten efter genom Samuel Nnamani, som helt frispelad framför Amr Kaddoura inte gör något misstag.

Efter ledningsmålet för AFC har BoIS svårt att få igång något större tryck framåt och det är under en period närmare 2-0 än 1-1. Ändå är det ytterst nära att BoIS kvitterar i matchminut 71 efter det att Adi Nalic i trängt läge fått till ett riktigt bra avslut upp mot ena krysset på Måns Ekvalls passning. Gianluca Curci räddar dock till hörna. Efter detta har BoIS svårt att få till så värst många fler chanser till kvittering och AFC kan i matchminut 85 utöka till 2-0 på straff genom Oke Akpoveta vilket också blir slutresultatet. Bara att komma igen och ladda om för tre poäng i nästa hemmamatch mot Brage lördagen den 16 juni.

BoIS startelva
Kaddoura
Ljung, Adersson, Svensson, Olofsson
Samuel, Arsenijevic
Egbedi, Nalic, Atajic
Karim

Mål
1-0, Samuel Nnamani, 52 min
2-0, Oke Akpoveta (straff), 85 min

Varningar
Viktor Svensson, 82 min
Philip Ljung, 90 min

Byten
Samuel ut, Ekvall in, 64 min
Atajic ut, Okoli in, 65 min
Egbedi ut, Pivkovski in, 79 min