Efter förlust 2-0 mot topplaget AFC Eskilstuna i Eskilstuna för en vecka sedan väntar idag nya utmaningar för randigt. Brage står för motståndet och tränare Agim är förväntansfull. – Det kommer bli en tuff match men vi kommer säkert ställa till problem för Brage om vi bara gör jobbet, säger Agim.

BoIS åkte upp till Eskilstuna med förhoppningar om fortsatt positivt spel och bra resultat. Topplaget AFC blev för mycket för svart-och-vitt och hemmalaget imponerade på tränare Agim Sopi.

– Det är det bästa laget vi mött, det bästa laget i serien. De har ett par spelare som individuellt sett kanske inte hör hemma i denna serie. Spelare som antagligen hade kunnat spela i de flesta allsvenska klubbarna. Duktiga på att hålla i bollen, spelskickliga men som också varit i stora ligor runt om i Europa. Trots det gör vi en bra prestation, vi fick mycket beröm av dem efteråt för att vi spelade fin fotboll.

BoIS började jämnt mot Eskilstuna, som inför mötet endast släppt in fem mål, men när AFC gjorde 1-0 kunde BoIS inte komma tillbaka. När domaren blåste av matchen stod 2-0 till AFC på resultattavlan.

– Fram till 1-0 så hänger vi med ganska bra. De har mer bollinnehav men jag tycker inte att de skapar några farliga chanser. Vi står rätt, pressar högt, precis som vi pratat om. Tittar vi på målchanser så tycker jag att vi har fler både halv- och helchanser, fram till målet. Försvarsspelet vid 1-0 är vi inte heller helt nöjda med. Prestationsmässigt helt okej, med tanke på att vi möter seriens skickligaste lag.

Idag väntar Brage, ifrån Borlänge. Brage har gjort en bra säsong hittills, med endast två förluster. Samtidigt har man spelat sex oavgjorda matcher, flest till antalet i serien. Brage ligger på sjätte plats, med 18 inspelade poäng, fem poäng fler än BoIS som ligger elva.

– Det ett bra lag, som spelar ett traditionellt 4-4-2, väldigt kompakt. Bra organisation, ett rätt fysiskt starkt lag. Det kommer bli en tuff match, men som vanligt vet vi vad de kan och vi vet vad vi kan. Jag tror säkert att vi kommer ställa stora problem för Brage om vi bara gör jobbet för varandra.

Inför mötet är Alexander Tkacz tillbaka från sin avstängning men samtidigt är mittbacken Viktor Svensson avstängd, efter sin varning senast. Återigen kan vi förvänta oss förändringar i backlinjen. I truppen är för övrigt målvakten Noring tillbaka (missade senaste matchen eftersom han gifte sig) och Jakob Andersson från U19 ersätter Kevin Jensen, Jakobs första gång som uttagen i matchtruppen.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell