Det blev en riktigt svår match för Landskrona BoIS hemma mot IK Brage inför 1806 åskådare som trotsat VM-soffan och begett sig ut till Landskrona IP. Till slut stod Brage som segrare med 2-1 och segern var rättvis.

Redan från start kändes det att BoIS inte var riktigt med i matchen. Brage tog enkelt initiativet och spelade smart efter sin modell. Spelet växlade dock fram och tillbaka innan matchens bästa spelare Robbin Sellin till slut vände runt på en 25-öring och knorrade upp bollen i översta nätmaskan bakom en chanslös Amr uppe i vänstra krysset. Kanske årets mål i Superettan.

BoIS kom tillbaka och kvitterade ett par minuter senare på hörna men kvitteringen speglade inte matchbilden och BoIS gick till pausvila med andan i halsgropen och ett desorienterat spel bakom sig.

Andra halvlek blev inte bättre och när Brage tog ledningen i den 58 minuten väntade en stängd match in i mål. BoIS hade varken organisation, individuell skicklighet eller energi för att kunna hota ett för dagen tryggt Brage som spelade av matchen till sin fjärde seger för säsongen.

– Fantastisk skön känsla att ta tre poäng på en svår bortamatch sammanfattade Kleeber Sarennpää som var väldigt nöjd med lagets insats.

I 95 matchminuten fick Sadat Karim en sista chans men nicken långt utifrån var inga problem för Brages målvakt att plocka ner. Segern till Borlänge och till det lag som varit klart bäst i förhållande till BoIS på IP i år.

– Det är en riktigt dålig insats av oss idag. Vi kommer inte upp i prestation och som det sett ut under våren så gör vi inte mål på våra chanser. Vi gör inte jobbet idag. Det oroar att vi är riktigt bra mot topplagen medan mot de lite mindre etablerade lagen gör vi inte alls samma prestationer och det fungerar inte. Vi försökte gå med två anfallare i slutet men det räckte inte för att skapa tillräckligt tryck sammanfattade Agim Sopi.

Startelva
Kaddoura
Tkacz – Ljung – Andersson – Olofsson
Arsenijevic – Samuel
Atajic – Nalic – Egbedi
Sadat

Byten
Bahrudin Atajic ut – Jetmir Halili in, 61 min
Adi Nalic ut – Sean Ugo Okoli in, 74 min
Dennis Olofsson ut – Måns Ekvall in, 74 min

Mål – Assist
1-1 Samuel (assist Karim), 41 min

Varningar
Samuel, 45 min
Tkacz, 45+2 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Henrik Nordell