Som vi tidigare meddelat så är det snart dags för sommarens medlemsmöte. Med tanke på det stora engagemanget i och runt klubben så har vi denna gång tagit det säkra före det osäkra och bokat in oss på Folkets Hus.

Välkomna på medlemsmöte måndagen den 25 juni klockan 19:00 i Folkets Hus stora sal.

Inför medlemsmötet gjorde vi en kort avstämning med klubbens ordförande Urban Jansson.

–  Drygt tre månader på ordförandeposten och dags för medlemsmöte. Hur känns det?

– Haha, ska jag få den frågan nu? Jodå det känns bara bra. Framförallt är det ett väldigt inspirerande uppdrag att vara ordförande i BoIS. Styrelsen har arbetat väldigt intensivt den här perioden med möten varannan vecka, en heldag med visionsarbete på nationaldagen och mycket annat. Så vi får väl kalla det en rivstart.

– Vad har hänt i föreningen sedan ni tillträdde?

– Ja vad har inte hänt? Framförallt har landskroniterna ställt upp på ett fantastiskt sätt och visat att intresset för klubben är stark. Vi har två fina initiativ med Zebrafonden som redan är igång och Tipsklubben som smygstartat under VM men som kommer att presentera sig under medlemsmötet. Det är ett stort engagemang bakom de initiativen som skapar nya intäkter till klubben. Dessutom har medlemskapen överöst oss. Vi är nu runt 820 medlemmar vilket är drygt 200 mer än ifjol. Derbyt mot HIF var fantastiskt och nästan helt utan problem. Där visade vår stora grupp volontärer och vårt kansli att de mäktar med att göra ett riktigt stort projekt till ett jättefint evenemang. Vi har fått grönt ljus för vår handlingsplan gällande elitlicensen och våra sponsorer har slutit upp bakom föreningen. Men det finns mycket kvar att göra. Vi kan konstatera att föreningen inte var välmående när jag fick uppdraget som ordförande.

– Hur menar du?

– Dels är det ju det ekonomiska. Vi har med oss ett underskott på 2.5 miljoner som måste vara återställt till årsskiftet för att klara elitlicensen, eller absolut senast den 31 augusti 2019. Det är oerhört tufft. Utöver detta så har vi under 2017 dessutom gjort en driftsförlust löpande på 2,5 mkr. Vi måste alltså till i år dels vända den löpande driften som gått kraftigt back och i samma andetag skapa ett överskott på 2,5 mkr för att hamna i balans.

– Ja det är intensiva tider nu inför sommarfönstret.

– Absolut, det är en rolig period såklart med rykten och spekulationer om förändringar i seniortruppen, kontrakt som går ut och förlängs och så. Det gillar jag själv att läsa om. När man har lite mer inside information så blir det kanske inte lika spännande men det är ändå en intensiv tid som ligger framför oss. Tyvärr har vi kvar en del rykten av annat slag sedan årsmötet. Just nu är det ganska hårt tryck på oss om rykten som inte har ett dugg med varken verkligheten eller fotbollen att göra. De verkar tyvärr spridas medvetet för att skada föreningen och de måste vi såklart bemöta på medlemsmötet på något sätt. Jag kan bara vädja till alla randiga hjärtan att inte delta i den typen av rykten.

– Men innan medlemsmötet väntar bortamatch mot Norrby. Vad händer då på medlemsmötet?

– Ja, och på Borås Arena har vi redan en trepoängare i år så vi får hoppas på en favorit i repris! Medlemsmötet blir ganska klassiskt. Information och diskussion. Vi hade en tanke om en riktigt trevlig dag på IP med olika aktiviteter men med tanke på det stora intresset inför årsmötet så chansar vi inte utan bokar in oss i den stora salen på Folkets Hus. Det blir förutom framtidsvisioner stort fokus på ekonomin. För utan elitlicens, inget elitlag.

– Framtiden då?

– Visionsarbetet och målet för framtiden är att skapa förutsättningar för fortsatta framgångar. Dessa bygger i sin tur på en breddad ungdomsverksamhet, fördjupat samarbete med stadens grund- och gymnasieskolor, Vi vill få fart på tjejfotbollen och locka ungdomar från hela Landskrona till IP.

– Vi vill visa sponsorer, kommun och innevånare vilken betydelse Landskrona BoIS har för staden men vi är också ödmjuka inför det faktum att staden och dess invånare är det som bygger fotbollsföreningen. Utan förankring hos såväl företagare som innevånare spelar föreningen ingen roll. Det är tillsammans vi skapar något stort. Det är tillsammans på IP, i skolor och i andra engagemang och sammanhang som vi i BoIS vill och kan göra skillnad.

– Tack för pratstunden Urban. 

– Heja BoIS!