1-2 hemma mot Brage var inte vad någon förväntade sig i lördags. – Prestationen är inte acceptabel, klubben och supportrarna förtjänar mer, säger tränare Agim Sopi. På söndag har Agims gäng möjlighet att ta revansch på sin svaga insats, när man tar sig till Borås för att möta Norrby.

Brage på hemmaplan i lördags var, antagligen, den sämsta insatsen för säsongen och en av de sämre insatserna sen Agim tog över ansvaret i BoIS. Men även om VM rusar vidare i Ryssland fortsätter Superettan i sin makliga takt. På söndag åker BoIS till Borås och Borås Arena för att möta Norrby. Samma Norrby som ligger en plats, och två poäng, före BoIS i de nedre regionerna av tabellen. Så visst står det viktiga poäng på spel.

Tre raka matcher utan vinst, efter urladdningen mot Gefle. Inte riktigt det ni föreställde er efter den matchen, vad har gått fel?

– Det är en bra fråga, vad som har gått fel. Tittar man på GAIS så är det en bra prestation, mycket chanser men inte tillräckligt med mål. Sen fortsatte vi med Eskilstuna, där det blev förlust. Men det var en okej prestation. Vi mötte ett väldigt bra lag. Men den här sista matchen (mot Brage) är inte acceptabel, prestationen är inte bra. Vi har snackat lite grann, varför det är som det är och varför det såg ut som det gjorde, inom gruppen. Jag hoppas verkligen att denna prestationen inte upprepas, det är inte acceptabelt. Både klubben och supportrarna förtjänar mycket mer, framförallt på hemmaplan. Jag hoppas verkligen vi får se mer engagemang och en bättre prestation.

En hel träningsvecka sen förlusten i lördags, innan matchen på söndag. Hur har träningen varit och hur är planeringen fram till match?

– Efter matchen har vi gått igenom och diskuterat den. Sen har vi tränat på som vanligt. Haft två träningar, vilade onsdag, träning igår. Vi har jobbat lite extra med de bitarna som vi tror vi komma behöva mot Norrby. Sen är det träning idag, midsommarafton, 10.30. Lediga midsommardag och match söndag.

Hur är situationen i truppen inför matchen?

– Alla är tillgängliga, inga skavanker. Eddie är avstängd. Resten är tillgängliga.

Spela match dagen efter midsommardag, är det bra eller dåligt?

– Det är spelarna som måste ta hand om sig själva och vara professionella. De måste förbereda sig inför match ordentligt. Nånstans måste dem ha krav på sig själva. Därför får de den här vilodagen (midsommardag). Det är inte för att dem ska festa, men det gör dem inte heller. De är professionella så det är inga problem,

Vad blir Sverige-Tyskland på midsommardagen?

– Jag tror det blir torsk, men jag hoppas det blir kryss. Det gäller att spelarna går ut och njuter av situationen, Tyskland har pressen på sig. Håll i bollen när det går, inte bara skicka iväg den, så tyskarna blir frustrerade.

 

Avspark på Borås Arena, söndag 24 juni 15:00.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Henrik Nordell