Det blev ingen ny bortaseger på Borås Arena för de svartvitrandiga från Landskrona. Efter ett sent hemmamål kunde Norrby ta hem segern med 1-0.

BoIS kom till spel med ordinarie backlinje och ett nykomponerat mittfält där Adi Nalic och Filip Pivkovski tog hand om kanterna och Måns Ekvall, Igor Arsenijevic och Monday Samuel utgjorde trion i mitten framför Sadat Karim. Det var BoIS som började matchen bäst och i den 13:e minuten är Karim nära att göra 0-1 efter en fin nick men Norrby-målvakten gör en mycket bra räddning.

BoIS fortsatte att spela bra den första halvtimmen, vårdade och flyttade bollen i högt tempo och skapade ytterligare några skapliga målchanser. Därefter hade Norrby en bättre period men BoIS lyfte sig på nytt mot slutet av halvleken och gick till pausvila med klar mersmak.

Andra halvlek börjar inte lika bra och det är ett piggare Norrby som skapar en hel del trubbel för BoIS de första 20-25 minuterna i andra halvlek. En boll letar sig in i nätmaskorna bakom Amr Kaddoura men avvinkas hårfint för offside strax innan dess. Med kvarten kvar lyfter sig BoIS och skapar tryck mot Norrbys mål. Men utdelningen uteblir och istället är det Norrby som i den 87:e minuten tar ledningen på nick efter ett långt inlägg från vänsterkanten.

Kort efter Norrbys ledningsmål är Karim oerhört nära att kvittera för BoIS när han får till ett distinkt avslut med högerfoten från nära håll, reflexräddat av målvakten. BoIS trycket på bra även efter detta och bland annat har Tkacz ett riktigt tungt utifrån som tar kryssribban och ut till hörna. Lite symptomatiskt för matchen, och kanske även vårsäsongen som helhet.

Nu gäller det verkligen att ladda om de randiga batterierna inför sista matchen innan sommaruppehållet, Öster hemma på IP på söndag den 1 juli kl 17.30.

Startelva
Kaddoura
Olofsson –  Andersson – Svensson – Tkacz
Arsenijevic – Ekvall
Pivkovski – Samuel – Nalic
Karim

Byten
Olofsson ut – Ljung in, 39 min
Samuel ut – Atajic in, 69 min
Pivkovski ut – Stagova in, 81 min

Mål
1-0 Alen Krasnici, 87 min