Klubben har haft styrelsemöte den 24 juni och medlemsmöte den 25 juni.

Styrelsemöte 24 juni
Fokus på ekonomin samt förändringar i organisationen i samband med att sportchef och akademichef avslutar sina anställningar under kommande månader.

Medlemsmöte 25 juni
Drygt 90 av klubbens 858 medlemmar hade hörsammat kallelsen och fanns på plats i Folkets Hus för medlemsmöte på måndagskvällen.

”Vi är Landskrona” och ”Mötesplats IP”
Klubbchef Max Lundmark gick igenom klubbens framtagna vision, som du kan hitta genom att klicka HÄR
En stor del i att nå visionen om att vara landskroniternas lag är samhällsinitiativet ”Mötesplats IP” som presenterades för första gången under medlemsmötet. Mötesplats IP är ett arbete som i grunden handlar om att utveckla BoIS samhällsengagemang och ungdomsverksamhet. Mer information om Mötesplats IP kommer på hemsidan inom kort.

Ekonomi och marknad
Anders Lindfors gick igenom marknadsläget just nu. Klubben har 85 partners och hade 90 partners när 2017 var slut. Målsättningen är att vara tillbaka på 90 partners vid slutet av 2018 och nå 100 partners under 2019. Sponsorintäkter 2017 var 7,7 miljoner och en prognos Anders Lindfors berättade att han känner sig trygg med pekar på 8,5 miljoner för 2018. Budget var 9,2 miljoner.
Lennart Neander gick igenom det ekonomiska läget. Vid 2018 års början hade klubben ett negativt eget kapital på 2,5 miljoner kronor. Budgeten som lades fram på årsmötet pekade på en vinst under året på 650 000 kronor. Neander redogjorde för en lönebudget som ligger 850 000 kronor över budget och prognosen pekar på 700 000 kronor under budget i sponsorintäkter. Med en del inkomster på plussidan, däribland HIF-derbyt ligger prognosen nu på ett minus på 500 000 kronor för 2018. Målsättningen är att gå +-0 på driften samt att göra extra ordinära åtgärder för att kunna bli av med det negativa egna kapitalet och få godkänd elitlicens även för 2019. Ett sparpaket är genomfört som ger klubben minskade kostnader för 2019 med cirka 1,5 miljoner kronor.

Agim Sopi
Agim Sopi fanns på plats och berättade om hur han arbetar med anfallsspelet på träning. Han fokuserade på hur man tränar upp fotbollsintelligensen i de avgörande momenten genom instruktion, videoanalys och övningar. Som Agim brukar säga så handlar fotboll om värderingar. Fram till det avgörande läget kan man arbeta med taktik men i det individuella avgörande momentet gäller det att göra rätt värdering och det man som tränare kan göra är att få spelarna att träna sitt beslutsfattande i de momenten.

Zebrafonden och Tipsklubben1915
Simon Hendin från Zebrafonden och Anders Svensson från Tipsklubben1915 berättade om sina projekt. Zebrafonden är en fond där man blir månadsgivare i form av ett autogiro. Fondens medel går oavkortat till Landskrona BoIS. I dagsläget har fonden 95 månadsgivare som ger i snitt 108 kronor. Det ger cirka 120 000/år till BoIS. Fonden vill såklart ha fler månadsgivare.
Mer information finns på www.zebrafonden.se
Tipsklubben1915 är ett annat initiativ från supporterhåll som tjuvstartat under VM med ett test och startar på allvar i höst.

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Landskrona Stad
Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS