På söndag får BoIS sin sista chans att plocka en välbehövlig trea under vårsäsongen. En trepoängare som hade betytt mycket för BoIS ambition att hålla sig borta från nedflyttningsstriden. Avspark är 17.30 och det är Östers IF som står för motståndet.

Landskrona BoIS och Öster är relativt bekanta med varandra efter att ha slagits mot varandra i division 1 2016. Den gången vann söndagens borta lag Öster de båda mötena. I Växjö i juni 2016 vann Öster med 2-1 och i säsongens sista omgång möttes lagen på IP. Det novembermötet vann Öster med 3-1.

Tränare

Ny tränare för i år är Christian Järdler. Christian har en gedigen spelarkarriär bakom sig med spel i Halmstad, HIF, MFF och Genclerbirligi i Turkiet. Tränarkarriären är inte riktigt lika lång ännu men har fått en lovande start. Under sommaren 2015 fick Järdler ta över Ängelholms A-lag och lyckades rädda kvar laget i Superettan efter hela 23 inspelade poäng under hösten. Det var fler poäng än vad det ekonomiskt krisdrabbade laget tog under hela 2016 och degradering till Division 1 stod klart ganska tidigt. Christian lämnade Ängelholm och gick istället till Värnamo. Under sin ettåriga sejour i Smålandsklubben ledde Christian laget till sin bästa säsong någonsin, till slut slutade Värnamo på en fin sjätteplats. Detta var alltså förra året, i år går det desto sämre för Värnamo. Trots ett kanonår lämnade Järdler under uppmärksammade former i vintras.

Senaste säsongen i Superettan

Förra året var Öster tillbaka i Superettan igen efter sin seger i division 1 2016. Första säsongen tillbaka i finrummet blev också en mycket bra säsong. Länge länge var Öster med i kampen om uppflyttning men tre kryss på de avslutande fem matcherna gjorde att Växjölaget till slut parkerade sig på femteplats, fyra poäng bakom Trelleborg på kvalplatsen uppåt (och ett poäng framför Järdlers Värnamo). Totalt spelades 48 poäng in efter tretton segrar, nio kryss och åtta förluster. Målskillnaden skrevs till 46-35. Bästa målskytt blev David Johannesson med elva mål.

2018

2018 har inte varit helt friktionsfritt för Järdler och Öster. I februari lämnade sportchefen Mattias Concha på grund av dålig ekonomi, något som kanske känns bekant för oss Landskroniter. Christian Järdler fick då även det ansvaret och har idag titeln som såväl manager som huvudtränare.

I samband med flytten från Värnamo till Växjö såg Järdler till att plocka med sig två av sina adepter från Värnamo i Liridon Silka och Fredrik Lundgren. I övrigt plockades Oliver Silverholt (Hammarby), Carl Johansson (Kalmar), Simon Helg (Åtvidaberg), Stefan Karlsson (Jönköping Södra) och Zackarias Faour (Sirius)

Spelarförluster i sin helhet: Morten Sundli (Ullensaker/Kisa), Isaac Shaze (TB/FC Suduroy/Royn), Robin Östlind (Falkenbergs FF), Fritiof Björkén (IF Brommapojkarna), Jesper Lövdahl (IK Oddevold), Enoch Adu (FK Karlskrona), Karl-Johan Lindblad (Örgryte IS), Simon Strand (Lyngby BK), Johan Hjalmarsson (IFK Grimslöv), Sebastian Crona (Jönköpings Södra)

Än så länge har dock inte Järdler fått spelet att lyfta i Öster. Laget står i skrivande stund på 18 poäng efter fem segrar, tre kryss och sex förluster. I de senaste tre omgångarna har Öster kryssat mot AFC Eskilstuna (1-1), besegrat Gefle borta (2-4) och besegrat Norrby hemma (3-0).

Spelare

I dagsläget hittar vi ingen gammal BoIS-are i motståndarlaget Öster. Jonathan Levi tog steget från BoIS till Öster efter säsongen 2016 och såldes sen under sommaren 2017 för mångmiljonbelopp till Rosenborg. Det är också den senaste BoIS-aren i Öster.

Avspark 17.30 på söndag alltså, perfekt tid mellan de två åttondelsfinalerna i VM, så kom ut och stötta BoIS i vårsäsongens sista match!

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Landskrona Stad
Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS