Återigen blir det ett revanschsuget BoIS som kliver in på IPs gröna matta på söndag kväll. 1-0 borta mot Norrby för en vecka sedan var inte vad man förväntat sig, nu har laget laddat om och Agim är redo, – Det finns inget annat än vinst, menar Agim.

Trots stundtals ett spelmässigt övertag i matchen mot Norrby i söndags, på konstgräset på Borås Arena, kammade BoIS-arna hem noll när matchen var över. Ett sent avgörande för hemmalaget, i matchminut 87, gjorde att BoIS fick vända hem utan några poäng i bagaget. Detta var fjärde raka matchen utan vinst och på de senaste tio matcherna har det endast blivit två vinster, mot jumbon och nästjumbon Värnamo och Gefle. Men tränar Agim är inte orolig.

– Nej, egentligen är jag inte orolig. Som vi som sagt tidigare, vi tror på det vi gör. Vi fortsätter jobba stenhårt och hoppas att det ska vända någon gång. Med tanke på att chanserna finns där, måste målen komma, börjar Agim.

Att ligga i bottenstriden är aldrig något att föredra och att komma från toppstriden i en lägre division till bottenstriden i en högre division kan vara en svår situation.

– Visst, det är inte roligt att vara där vi är. Men vi kan inte gå runt och vara oroliga, vi vet vad vi kan, vi vet att vi är ett bra lag. Vi måste sätta de chanser som dyker upp.

Men Agim och BoIS viker inte från sin filosofi, trots den nedåtgående resultattrenden. När han pratar om att ändra på tankesättet eller att förbättra det man redan jobbar med är han säker på sin sak.

– Vi måste bli bättre på det vi gör, jag efterlyser gång på gång mer maxlöpningar, större uppoffringar i de avgörande lägena, lite mer kommunikation i den defensiva boxen. Vi har också släppt in för många inlägg i boxen i en del matcher. Vi måste vara mer på kropp och inte låta motståndarna få in bollen i boxen. Det är några av de sakerna vi måste bli bättre på.

Inför söndagens match är det ett kärt återseende tillbaka, förhoppningsvis, på tränarbänken. Gamla spelaren och ledaren Mats Andersson är tillbaka i en form av hjälptränarroll, samma som han hade under fjolårets guldsäsong. (Intervju med Mats kommer på hemsidan på söndag morgon.)

– Jag har haft ett fantastiskt bra samarbete med Mats tidigare. Men han har ett civiljobb som han måste ta hänsyn till först och främst, men jag är glad att han kommer in och hjälper till i staben. Vi har märkt att de flesta andra lagen i serien har fler personer i staben än vad vi har, vilket man behöver på den här nivån. Mats känner spelarna och han är mycket fotbollskunnig, det är verkligen en tillgång för oss.

Inför söndagens match, mot nionde placerade Östers IF, är där en del småskavanker i truppen, men inga avstängningar.

– Jag hoppas att alla kommer vara tillgängliga för spel, men vi får se på söndag.

När det kommer till matchen är Agim säker, det finns en sak som gäller.

– Det är vinst såklart, det finns inget annat. Det är inte att jag hoppas på det, utan det är ett måste. Vi får göra vårt jobb, hålla oss till matchplanen och vinna matchen. Så enkelt är det.

Alltså, Landskrona BoIS-Östers IF i morgon söndag, 1 juli, på Landskrona IP klockan 17.30. Matchen går också att se via CMORE.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • David Jönsson