Ännu en tung uddamålsförlust summerade en vår med missar i massor och förlorade poäng i slutminuterna. Landskrona BoIS går till halvtidsvila med kniven på strupen.

BoIS tog initiativet direkt i matchen och en frispark i första matchminuten nådde sånär en framrusande Philip Andersson. I 10e minuten var BoIS nära såga sig igenom efter ett ryck av Olofsson. På efterföljande hörna fick Måns Ekvall nicka in 1-0 i tom bur efter att hörnreturen gått rakt ut till hörnläggaren Adi Nalic igen som kunnat måtta in bollen i lugn och ro. Efter målet tog BoIS över matchen efter en trevande inledning. Man hade ett par riktigt bra anfall som bröts i sista passningen. Öster låg på kontring och försökte slå raka djupa pass men var egentligen aldrig nära BoIS straffområde.

Då i 23 minuten blev det plötsligt 1-1 genom Simon Helg som fick en förlupen boll, sköt ett skott som styrdes via Dennis Olofsson och går i en båge otagbart över Amr Kaddoura. Öster hade kvitterat på sin första chans i matchen. I 29 matchminuten tappade sen BoIS försvar fokus och boll och David Johannesson kunde enkelt slå in 2-1 till bortalaget i fritt läge och plötsligt var matchbilden förändrad. En dyr gåva från randigt.

I 33 minuten var Sean Ugo Okoli nära att nicka in en hörna från Adi Nalic men bollen smet decimetern utanför stolpen. Resten av halvleken handlade om ett BoIS som försökte hitta tillbaka in i spelet och ett Öster som spelade avvaktande och väntade på omställningsmöjligheter. I 43 minuten hade BoIS ytterligare en bra hörna men känslan var ändå att laget tappat känslan och spelet från den första delen av halvleken och det var de fasta situationerna som var BoIS stora chans.

Andra halvlek inleds med en hörna till BoIS som Viktor Svensson nickar i vad som ser ut att vara burgaveln men ingen målsignal kommer. Det kommer inte heller några protester från spelarna uta bollen verkar ha tagit i insidan av stolpen. BoIS fortsatte trumma på och Dennis Olofsson tog snart ett tungt avslut strax utanför. Randigt inledde andra halvlek revanschsuget. I 49 minuten drog Alexander Tkacz på nästa hårda skott rakt på målvakten.

I 52 minuten fick BoIS en hörna och bollen gick underkant ribba och var nära att gå in på flera returer. Men ännu en gång fanns det Österben emellan. BoIS pressade hårt för kvittering. BoIS-pressen fortsatte intensivt första kvarten och i 59 minuten fick BoIS ytterligare en hörna som var riktigt nära mål men går ut till en ny hörna.  Den blev dock ofarlig men ett lågt stående Öster fick en bra kontringschans som Olofsson och Tkacz avvärjde. I 64 minuten kom Dennis Olofsson på nytt i ett bra läge.

2-2 kom ändå till slut. Sean Ugo Okoli nickade in bollen i krysset i 74 minuten på inläggspassning från Alexander Tkacz. Effekten av kvitteringen blev dock att Öster fick ny energi och gick från att ha legat med full fokus på försvar till att dominera spelet. I 80 minuten tvingades Philip Andersson att byta på grund av sin hälsporre samtidigt som Öster hade hörna. På dubbla kontringar efter hörnan var BoIS nära att göra 32 men Okoli fick inte in bollen i nästan fritt läge men med fel balans i kroppen.

I 84 minuten gjorde Öster 3-2 på en kontring där bollen verkade vara över sidolinjen men Öster fick fortsätta. En match där allt går emot randigt slutade med ännu en förlust och BoIS har nu fastnat i botten av tabellen efter vårens matcher.

Christian Järdler kommenterade:

– Alla som sett matchen kan ju se att det inte var rättvist, matchen i helhet är dålig av oss. Vi är väl okej stora delar av första halvlek efter en dålig inledning. I andra halvlek blir vi inte bättre precis och vi har inget spel på 45 minuter. BoIS klart bättre och ska inte ligga där nere. Vi springer med kramp och kämpar och vinner med mycket tur denna gången vilket jag tycker vi har samlat ihop till under våren men denna gång på Landskronas bekostnad.

Agim sammanfattade matchen kort

– Om och om igen får jag säga samma sak, jag börjar bli trött på att höra mig själv nu att få stå och upprepa samma historia. Vi gör två mål och det är glädjande att andra än Sadat gör mål men det räcker inte igen. Första målet är ett turmål vi släpper in, andra målet är slarv och tredje ja… Men vi har verkligen inte haft lyckan med oss. Det är bara att fortsätta jobba stenhårt, något annat finns inte att välja på. Fotboll kan vara brutalt.

Startelva
Kaddoura
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz
Nalic – Ekvall – Arsenijevic – Ebedi
Ugo Okoli – Karim

Byten
Philip Andersson ut, Philip Ljung in, 82 min
Dennis Olofsson ut, Filip Pivkovski in, 90 min

Mål
1-0 Måns Ekvall (Adi Nalic), 11 min
2-2 Sean Ugo Okoli (Alexander Tkacz), 74 min

Varningar
Sean Ugo Okoli, 13 min
Igor Arsenijevic, 28 min
Alexander Tkacz, 90 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS