På torsdagseftermiddagen drog träningen igång igen efter en tids ledighet. Efter ett en och en halv timme långt joggingpass – Agim var själv med och sprang – gav tränaren sin syn på första halvan av säsongen, om uppehållet och vad man har framför sig i höst.

I ett ganska lagom träningsväder träffades BoISarna igen efter semestern och körde ett löppass på Idrottsplatsens B-plan. Agim kunde konstatera att samtliga skött sommarträningen väl och med träning fredag och lördag är spelarna snabbt tillbaka i ”vardagen” igen. En del ur truppen har varit på utlandssemester, däribland Agim som kom hem i går efter att ha spenderat de senaste tio dagarna på Mallorca.

— Ja, vi kom hem igår, men det är skönt att vara igång igen. Och man ser att grabbarna hållit igång, det var ingen som hade tappat i kondition.

I samtalet kom Agim snabbt in på vårsäsongen, som ju avslutades på ett mindre bra sätt. Endast en poäng på de sista fem matcherna.

—Vi får tänka att det är nya förutsättningar nu, att vi börjar om på noll. Alla konkurrerar på lika villkor och de som presterar får spela. Det gäller att vi har full fokus genom hela matcherna, sa Agim och summerade kort vårsäsongen.

—Vi har visat upp bra prestationer, men också missat målchanser och tyvärr släppt till bakåt i slutet på matcherna. Vi har gjort misstag, både individuella och lagmässiga. Vi ska ha tänket att varje match är en final, och jag känner att vi alla vet vilken hög kapacitet detta laget har, fortsatte han.

Samtliga spelare närvarade vid träningen utom Igor (kommer hem i morgon), Bahrudin (sjuk) och Kevin (landslagssamling). Sean Ugo Okoli, vars kontrakt gick ut efter sista vårmatchen, var inte heller på plats och kring amerikanen finns ännu inget beslut kring hans eventuella fortsättning i BoIS.

Som sagt väntar alltså träning fredag och lördag, ledighet på söndag. I början på veckan har U21-laget match, och lördagen 21 juli spelar A-laget träningsmatch borta mot danska Lyngby.

Agim räknar med att det kommer en eller flera provspelare närmsta tiden.

—Vi har snackat lite, jag, Max (Lundmark, klubbchef) och Daniel (Stålhammar, vice ordförande). Några spelare har också hört av sig och vill komma och visa upp sig. Samtidigt vet vi hur ekonomin ser ut, hur budgeten ser ut. Vi får se hur det blir, sa Agim som dock inte kunde avslöja några namn på eventuella provspelare ännu.

I övrigt var det en avslappnad stämning på träningen och efteråt delgav Agim sitt VM-finaltips.

—Jag tror och hoppas Kroatien vinner. De har spelat den bästa fotbollen, se bara på de 120 minuter de spelat senaste tre matcherna. Hoppas att det laget som spelar bäst fotboll också vinner, avslutade han.

Text
  • David Jönsson
Foto