För BoIS del drar serien igång igen nästa helg, söndagen den 29 juli hemma mot Gefle. I morgon väntar genrep mot danska Lyngby, och Agim förväntar sig en riktig värdemätare. — Det kommer bli en tuff match, det blir ett genrep även för Lyngby som också startar sin serie nästa helg, sa Agim efter träningen på fredagseftermiddagen.

Lyngby åkte ur Superligan, danska högstaligan, i våras. Ny seriekollega är bland annat Fremad Amager, som BoIS mötte under försäsongen.

— Lyngby är ett bra lag, de åkte ur Superligan i våras och det kommer bli en riktigt tuff match för oss. Det blir genrep för deras del också så det kan nog bli lite folk på läktarna. För vår del blir det också en förberedelse inför matchen mot Gefle i serien. Vi måste fortsätta vårt spel och vara effektiva framåt, sa han.

Sista delen av träningen nötte man hörnor och inlägg, både offensiva och defensiva.

— Även där måste vi bli mer effektiva. Vi måste ha lite sikte på bollarna, men framför allt inte stå och hoppas att någon lagkamrat ska gå in i duellerna, vi måste själva göra det! Och samma sak gäller också på hörnor och inlägg i eget straffområde, fortsatte han.

När det gäller de två provspelarna Ardian Berisha och Michel Termanini, kommer de som tidigare nämnt inte vara med i morgon. Agim kommenterade de två såhär.

— Jag pratade precis med Ardian och sa att vi inte kommer gå vidare. Vi har sett att det finns kvalité i honom, han har bland annat en fin fysik men jag känner inte att han kan gå in och hjälpa oss just nu. Men vi håller kontakten och det kan kanske vara en spelare för oss på sikt. När det gäller Michel Termanini så är han inte avskriven, vi håller en dialog med hans agent, sa Agim.

 

BoIS kommer ställa upp enligt följande:

Amr Kaddoura

Alexander Tkacz – Philip Andersson – Igor Arsenijevic – Jetmir Haliti

Måns Ekvall – Monday Samuel

Edafe Egbedi – Adi Nalic – Filip Pivkovski

Karim Sadat

Ersättare: Viktor Noring,  Kevin Jensen, Philip Ljung, Emil Jönsson, Jakob Andersson och John Ebere Ekeh.

 

Granit Stagova har lite känningar och där väljer man att ta det säkra före det osäkra och låter Granit vila. Viktor Svensson, som spelade i U21-matchen i tisdags, har sedan långt tillbaka begärt ledigt.

Avspark i Lyngby lördag 16:00.

Text
  • David Jönsson