Från genrepet mot Lyngby ville Agim helst bara ta med sig insatsen i första halvlek. Då hade BoIS ledningen med 1-0, skapade chanser och höll tätt bakåt. På motsatt sätt skulle man kunna säga att det såg ut i andra halvlek. —Första halvlek var bra, då var det vi som hade spelet. Tyvärr hade vi inte riktigt energin i andra halvlek och det rann i väg lite mot slutet, sa Agim efter förlust, 4-1 mot Lyngby.

BoIS ställde upp med förut aviserat lag, alltså:

Amr Kaddoura

Alexander Tkacz – Philip Andersson – Igor Arsenijevic – Jetmir Haliti

Måns Ekvall – Monday Samuel

Edafe Egbedi – Adi Nalic – Filip Pivkovski

Karim Sadat

Lagen turades om att ha spelet under första halvlek. Lyngby låg hårt på BoIS och försökte vinna boll på offensiv planhalva, något som såg ut att lyckas flera gånger, men utan att det ledde till farligt avslut. Efter en bra omställning av BoIS efter halvtimmen fick man en frispark strax utanför straffområdet som Alexander Tkacz snyggt sköt in i mål, över muren och intill en stolpen. Amr Kaddoura såg sedan med några bra räddningar till att BoIS sedan kunde gå till halvtidsvila med ledning.

BoIS hade flera bra lägen i inledningen av andra halvlek, där bland andra Pivkovski, Haliti och Egbedi var inblandade. Den sistnämnde hade dessutom ett friläge som målvakten dock räddade. I 57 minuten kom Lyngbys kvittering, ett skott utifrån som ändrade riktning på vägen och gick in bakom en chanslös Kaddoura. Lyngbys andra mål fem minuter senare var något liknande, slarv i eget straffområde, en oturlig styrning till en fristående Lyngby-spelare som från nära håll prickade in 2-1. Den riktiga energin och aggressiviteten saknades stundtals i andra halvlek, BoIS gjorde några byten efterhand men släppte in ett tredje mål efter nick på hörna. Bland annat var det hemmalagets stora löpkapacitet som gjorde dem snäppet bättre än BoIS i andra halvlek, vilket resulterade i ytterligare ett mål knappt tio minuter från slutet, 4-1, som blev slutresultatet.

— Första halvlek var en bra insats från vår sida, det enda jag såg som jag inte riktigt var nöjd med var när vi slarvade där bak, i egna passningsspelet. Annars var det vi som hade spelet. Tyvärr hade vi inte riktigt energin i andra halvlek. Vi får ta med oss prestationen första halvlek, sa Agim efteråt.

Jetmir Haliti spelade vänsterback, ordinarie på den positionen, Alexander Tkacz, hade flyttat över till höger.

—Det såg väldigt positivt ut, de båda ytterbackarna spelade som vi vill att de spela. De hade rusher längs kanterna, de fungerade väldigt bra. I andra halvlek har vi sedan flera lägen vi borde ha utnyttjat, ett friläge och ett fem mot två. Där måste vi göra mål. 4-1 speglade inte riktigt matchbilden, men vi tar med det som var positivt, vilket var en hel del saker, fortsatte Agim.

BoIS gjorde fem byten i andra halvlek, noterbart är att Emil Jönsson gjorde A-lagsdebut när han kom in i andra halvlek och gjorde en bra insats på mittfältet.

Så spelade BoIS:

 

Amr Kaddoura

Alexander Tkacz – Philip Andersson (65 Philip Ljung) – Igor Arsenijevic – Jetmir Haliti

Måns Ekvall (70 Emil Jönsson) – Monday Samuel

Edafe Egbedi (80 Jakob Andersson) – Adi Nalic – Filip Pivkovski (75 Kevin Jensen)

Karim Sadat (87 John Ebere Ekeh)

 

Lyngby – BoIS 4-1 (0-1)

29 0-1 Alexander Tkacz (frispark)

60 1-1

65 2-1

70 3-1

85 4-1

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • David Jönsson