Efter ett månadslångt uppehåll drar Superettan igång igen. — Vi är 100% redo att dra igång igen, sa Agim efter sista träningspasset innan match.

BoIS avslutade vårdelen av säsongen med hemmaförlust, 3-2, mot Öster 1 juli. Efter en och en halv veckas ledighet för spelarna, drog man igång träningen torsdagen 12 juli. Träningsmatch mot Lyngby 21 juli och nu står man där – seriematch. Gefle IF står för motståndet och innan de fem raka matcherna utan vinst – fyra förluster och en oavgjord – kom BoIS senaste seger mot just Gefle.

5-1 vann BoIS med då, men Agim räknar inte med att BoIS ska få det lika lätt i morgon. Gefle har under uppehållet bytt tränare, och om BoIS har en jobbig svit med oavgjorda och förlorade matcher, så är den desto värre för Gefle. Elva matcher utan vinst.

— Jag vet att de bytt tränare, jag vet inte om de ändrat sitt spelsystem eller om de kör samma som sist vi mötte dem. Men jag kan tänka mig att de inte ändrat så mycket. Men vi koncentrerar oss ändå på vårt spel, att vi ska jobba efter de linjer vi pratat om, hota de ytor vi behöver hota. Gör vi jobbet framåt och bakåt så kommer vi fixa det i morgon, sa Agim.

BoIS tog under våren 13 poäng på 15 matcher. Eller egentligen på de elva första matcherna. I de sista fyra matcherna togs noll poäng och det är inga siffror BoIS har råd med att upprepa om man vill börja klättra uppåt i tabellen. Jämfört med vårsäsongen är de två största förändringarna att Bahrudin Atajic har lämnat BoIS, samt att Melvin Fritzhell tillkommit, och nyförvärvet är med i morgondagens trupp.

— Vi börjar om från noll nu, det är en ny säsong och vi ska köra från början i full fart, sa Agim efter torsdagens träning, på vilken man provade en del olika lösningar i uppställningen.

— Jag har inte till hundra procent bestämt mig kring vilka som ska starta, men jag vill att alla ska vara förberedda, fortsatte Agim.

Dennis Olofsson har körtelfeber och är indisponibel under en tid framöver. Alexander Tkacz har haft lite känningar i baksidan av låret och står över matchen i morgon. Läkarundersökningen i veckan gav lugnande besked, men som en ren försiktighetsåtgärd väljer man att vila Tkacz, som förmodligen är redo att spela igen redan nästa match.

Man aviserar följande matchtrupp:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Philip Andersson, Viktor Svensson, Jetmir Haliti, Philip Ljung, Igor Arsenijevic, Monday Samuel, Måns Ekvall, Granit Stagova, Emil Jönsson, Jakob Andersson, Edafe Egbedi, Adi Nalic, Filip Pivkovski, Melvin Fritzhell, John Ebere Ekeh och Karim Sadat.

BoIS – Gefle IF

15:00,  söndag.

Vi ses på IP!