Idag har Landskrona BoIS gjort klart med två nya spelare inför den långa höstsäsong som ligger framför laget. 

Det rör sig om mittbacken Emmanuel Okine, 26 år, som närmast kommer från Kristianstad FC men som provtränat med BoIS ett flertal gånger och som även spelat i FC Rosengård under tiden Agim Sopi var tränare där.

– Med Emmanuel i truppen breddar vi försvaret där vi haft en del skadeproblem. Vi vet vad vi får av Okine, det är en stabil fighter. Nu närmast väntar en avstängning för Philip Andersson som även besvärats av sin häl och dessutom är Dennis Olofsson förmodligen borta större delen av hösten, kommenterar Agim Sopi värvningen.

Det andra nyförvärvet är anfallaren Noor Zadran, 23 år, från IFK Malmö. Noor var aktuell både för Brage och AFC Eskilstuna inför säsongen men blev kvar i Malmö. Han har spelat både som ytter och som nia i Malmöklubben.

– I Noors fall handlar det om ett lån hösten ut. Agim har stenkoll på Malmöfotbollen, det vet vi sedan tidigare. Nu senast igår visade Jetmir Haliti verkligen att Agim kan hitta russinen i kakan. Noor har provtränat med laget ett par dagar och vi lyckades få till ett förmånligt låneavtal. Nu har de här tre spelarna vi tagit in i sommar en lång höst på sig att jobba för en plats i truppen även 2019 och dörren är väl inte helt stängd än, det kan fortfarande hända saker under silly season, kommenterar Daniel Stålhammar, seniorfotbollsansvarig i styrelsen.

Samtidigt är klubben ständigt vaksamma på den ekonomiskt tuffa situationen.

– Vi måste jobba med smarta lösningar för att få ihop ekonomin. De förändringar som sker i sommar har tre mål. Dels ska vi bredda truppen kvalitetsmässigt, dels ska vi hitta spets och dels ska vi spara pengar. De förändringar som vi hittills gjort säkerställer att vi sparar pengar samtidigt som vi även står redo sportsligt inför hösten, kommenterar klubbchef Max Lundmark.