I helgen fick vi det sorgliga beskedet att Rolf Nilsson lämnat oss. Rolf, som skulle ha fyllt 86 i september, är en av BoIS största profiler.

Han gjorde 323 matcher i BoIS A-lag. 18 som utespelare och resten i målet. Rolf började i pojklaget i slutet av 40-talet, därefter blev det juniorlaget där han bland annat vann junior-DM med BoIS 1950.

Han spelade en kort period i Wormo innan han kom tillbaka till BoIS och gjorde A-lagsdebut 1953. 46 år, 8 månader 13 dagar blev Rolf Allsvenskans genom tiderna äldsta spelare då han stod i mål för BoIS mot IFK Sundsvall den 28 maj 1979, tio år efter att han egentligen lagt handskarna på hyllan och istället ägnade sig åt att vara målvaktstränare.

Det blev seger med 3-2 i Rolfs sista allsvenska match. Rolf hann även med allsvenskt spel i handboll för H43 och en vända i Helsingborgs IF där det blev silver i allsvenskan 1967.

Rolf sörjs närmast av hustrun Eva samt barnen Melker och Filip med familj.

Text
  • Torgny Andersen
Foto