Bra insats och utdelning på målchanserna mot Gefle senast. Efter en vecka med riktigt bra träningar ser Agim och spelarna fram emot andra raka vinsten. —Det känns väldigt bra, vi har haft hög kvalité på träningarna i veckan, sa Agim efter träningen på lördagsförmiddagen.

Efter den välbehövliga trepoängaren mot Gefle förra helgen, har BoIS haft en riktigt bra träningsvecka. Trots att värmen hållit i sig, har det varit riktigt bra fart på BoIS träningar i veckan. Högt tempo, närkamper, kvalité på passningarna, avslut, försvarsspel. Agim menar att förklaringen är ökad konkurrens.

— Det är precis vad det är. Det har varit bra kvalité på de som kommit hit och provspelat, och alltsammans har höjt nivån på träningarna. Det har känts riktigt bra, och man ser på killarna som varit här från början av säsongen att de fått ett extra ’go’ i och med detta. Det har varit fight om varje boll och kvalité på passningarna – det är väldigt intelligenta spelare vi har i truppen, sa Agim.

Nyförvärven Melvin Fritzhell (mål i debuten mot Gefle), Emmanuel Okine, Noor Zadran, Alfons Sampsted samt provspelarna Akram Mansour och Joe Sise har bidragit till att vi fått se några nya ansikten på IP i veckan. Liksom inför förra matchen har Agim laborerat med en del olika alternativ och hade ännu inte någon startelva klar på lördagen.

Melvin Fritzhell linkade av matchen mot Gefle en bit in på andra halvlek, men det ska inte vara några problem än att han kan medverka mot Gefle. Nyförvärven Emmanuel Okine och Noor Zadran går in i matchtruppen medan Alfon Sampsted tyvärr inte hunnit bli spelklar. Philip Andersson är avstängd efter sin utvisning och Alexander Tkacz är åter i truppen efter att ha vilat senast på grund av en känning. Agim aviserar följande matchtrupp:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Jetmir Haliti, Philip Ljung, Viktor Svensson, Emmanuel Okine, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Monday Samuel, Adi Nalic, Noor Zadran, Edafe Egbedi, Emil Jönsson, Filip Pivkovski, Karim Sadat och Melvin Fritzhell.

Precis som mot Gefle i senaste omgången möter BoIS i Värnamo ett lag som man har under sig i tabellen. De två lagen ovanför BoIS, Jönköping och Norrby, förlorade sina matcher i denna omgången, och BoIS kan därmed klättra förbi de båda, vid vinst mot Värnamo.

— Jag har suttit mig med några spelare och gått igenom klipp från förra matchen. Annars har vi pratat en del om värmen, sa Agim som bedrivit samtliga veckans träningar i temperaturer uppåt 30 grader.

— Måns Ekvall hade bland annat två fina assist förra matchen, vi vill att spelare ska komma upp i de där lägena. Vi vet vad vi får av de spelarna vi har där, det gäller för alla att ta löpningar och öppna för varandra. Då kommer chanserna. Vad gäller Värnamo har vi väl inte snackat om dem särskilt mycket. Vi har jobbat med det vi ska göra i matchen, vi kommer vara väl förberedda, avslutade Agim.

Matchstart IFK Värnamo – BoIS på Finnvedsvallen i Värnamo morgon (måndag) 19:00.

För er som inte ser den på plats finns möjlighet att se matchen via CMORE.

 

Text
  • David Jönsson