Bottenmötet mellan BoIS och Väramo blev en krampaktig historia där inget av lagen vågade ta chansen att mista sin poäng på slutet. Matchen slutade 1-1 och BoIS utökade avståndet till botten med en poäng totalt i omgången men lyckades inte göra rycket som det fanns läge till.

BoIS fick ett sent återbud då Adi Nalic ska ha drabbats av en allergichock och ersattes av Filip Pivkovski. Starten i matchen blev bra. BoIS tog initiativet direkt och lyckades skapa en del halvchanser. Det syntes dock redan i den första kvarten att det är ett pånyttfött Värnamo efter sina sju sommarvärvningar.

I 18 minuten kom 1-0 till BoIS efter att laget lyckats behålla pressen efter en hörna. Jetmir Haliti rundade sin back och slog ett fint inlägg till en framrusande och helt fri Monday Samuel som såg ut att klacka in bollen med vad som borde vara stödjebenet. Elegant 1-0 till BoIS.

Det dröjde dock bara två minuter innan Värnamo kvitterade på straff. Alexander Tkacz och Pär Cederqvist hade en duell i straffområdet där domaren tolkade det som att Tkacz gjorde något otillåtet, troligen en fasthållning. Cederqvists straff var säker.

Resten av halvleken blev en ganska öppen och jämn historia och pausresultatet speglade matchen väl.

Andra halvlek blev en ångestladdad resa mot den 95 och sista minuten. Egentligen var det inte mycket att skriva hem om. Några få halvchanser åt båda håll. För BoIS del främst i form av skott från distans. Karim och Cederqvist hade vars ett riktigt bra läge i mitten av halvleken. Karim fick inte på avslutet precis framför mål och Cederqvist sköt ett hårt bra skott utanför straffområdet som Kaddoura räddade snyggt.

Matchen slutade rättvist 1-1 och BoIS höll avståndet till lagen på 15 och 16 plats men tog inte chansen att kliva upp på 10 platsen som fanns inom räckhåll. Vi fick dock se inspirerande debuter av Emmanuel Okine i mittförsvaret och en inhoppande dribblingskonstnär i form av Noor Zadran.

Startelva
Kaddoura
Haliti – Svensson – Okine – Tkazc
Samuel – Ekvall
Frithzell – Pivkovski – Egbedi
Karim

Byten
Fritzhell ut – Arsenijevic in, 71 min
Pivkovski ut – Zadran in, 71 min
Egbedi ut – Ljung in, 77 min

Mål
1-0 Samuel (Haliti), 18 min
1-1 Cederqvist (straff), 20 min

Varningar
Tkacz, 19 min (avstängd mot Degerfors)
Karim, 35 min (avstängd mot Degerfors)
Haliti, 66 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson