Det stod länge 1-1 och BoIS satsade mot slutet för att få in ett segermål och tre poäng. Då kontrade i stället Degerfors in 2-1 och BoIS kammade noll. —Vi kämpade och krigade och ville verkligen ta tre poäng. Vi måste fortsätta kämpa, varje match, suckade Agim efter 2-1-förlusten mot Degerfors.

En ganska tempofattig inledning, en del felpass och misstag och några få kontringslägen åt vardera hållen. Efter en halvtimme bröt Degerfors en BoIS-pass på mittplan, ställde om med tre man och Erik Björndahl stötte in ett inlägg ur snäv vinkel. Tio minuter senare kvitterade BoIS genom Adi Nalic, som fick bollen nere vid kortlinjen, letade vinkel och sköt in 1-1 med vänstran vid bortre stolpen. En ganska öppen andra halvlek med chanser åt båda lagen, men framför allt hemmalaget där både Melvin Fritzhell och Adi Nalic hade bra skottlägen. BoIS gjorde några byten, tryckte på för ett segermål. Då hände det som inte fick hända. Fem minuter från slutet kontrade Degerfors, sköt först i ribban och kunde sedan få in 2-1 på returen. BoIS klarade inte att få in någon kvittering och poängsviten stannade vid två matcher.

— Det är klart att man är missnöjd. Vi ville vinna, vi måste ta de poäng vi behöver för att kunna stanna kvar. Vi kämpade och krigade och försökte utnyttja de ytor vi visste vi skulle få. Första halvlek var väl helt okej från vår sida, även om vi kan mycket bättre. Efter deras 1-0 fortsatte vi kämpa, vi ville verkligen utjämna och fick in 1-1 efter en jätteprestation av Adi. I andra halvlek tycker jag vi gjorde det väldigt bra, och vi gick för att vinna, sa Agim och fortsatte.

— Men en poäng här och var kommer inte att räcka. Vi måste ta trepoängare för att stanna kvar i Superettan. Vi gjorde allt, vi gjorde några byten, det kändes positivt, vi hade chanser och borde kanske gjort 2-1. Sedan borde vi fått straff, sa Agim och syftade på ”kollisionen” mellan Måns Ekvall och Degerfors målvakt i 71 minuten.

Efter en hörna slog Igor Arsenijevic tillbaka bollen i straffområdet mot Måns Ekvall. Degerfors målvakt Dario Miskic gick ut för att ta bollen.

— Det kändes som målvakten inte hade chans på bollen. Han gick ut och boxade rakt på Måns. Vi borde fått straff, men tyvärr har vi inte haft marginalerna med oss sista tiden, inte heller i dag, sa Agim.

— Det är jobbigt, men vi har snackat om att vi måste fortsätta kämpa varje match. Det är finalmatcher hela tiden. Kvalitén finns där, vi ska göra allt för att klara av det. Vi hade gärna varit fortsatt obesegrade efter uppehållet, tyvärr lyckades vi inte med det. Det är surt, fortsatte Agim.

Viktor Svensson fick flera smällar, men kämpade sig igenom och blev utsedd till bästa hemmaspelare. Efter matchen åkte Viktor till akuten för att röntga foten. Viktor ville fullfölja matchen och menade att han klarade av smärtan. Vad gäller Måns Ekvall ska det inte vara någon större fara, även om han var lite groggy efter smällen. För BoIS del gjorde tre spelare A-lagsdebut, nämligen Akram Mansour, Joe Sise och Alfons Sampsted. Dessutom gjorde Emmanuel Okine hemmadebut. Noterbart är och att BoIS inte drog på sig några varningar i dagens match och har inga avstängda spelare till kommande match.

BoIS har nu närmare nio dygn på sig att kurera, hämta nya krafter till derbyt mot Helsingborg som spelas nästa söndag.

 

 

BoIS – Degerfors 1-2 (1-1)

30 0-1

41 1-1 Adi Nalic (Fritzhell)

88 1-2

 

Så spelade BoIS

Kaddoura

Sampsted – kine – Svensson – Haliti

Pivkovski (68 Zadran) – Ekvall (75 Mansour) – Arsenijevic – Nalic

Samuel – Fritzhell (79 Sise)

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson