Tyvärr fick vi ingen repris på vårens derby, då BoIS med ett fint spel tog en poäng med bud på mer. Denna gången var HIF ett snäpp starkare än BoIS och vann med 2-0 på Olympia. — Stor besvikelse såklart. Vi hade en plan och vi hade velat ha mer med oss än vad vi fick i dag, sa Agim efteråt.

En fin inramning och en matchöppning med ganska trevligt spel, fick upp derbypulsen. Som om den inte var hög redan. Både BoIS och HIF hade sina omställningar, men den första riktiga farligheten hade HIF. Eller snarare var det BoIS och Amr Kaddoura som bjöd på den. En för snäv passning av Kaddoura till Igor snappades upp av Andri Bjarnason som var på väg mot ett friläge, men lyckligtvis fick han bollen för långt ifrån sig och Kaddoura kunde reda upp sin miss. Efter kvarten fick BoIS sitt första riktigt långa anfall, men varken BoIS eller HIF hade några vidare farligheter i matchinledningen. Men efter 21 minuter kom HIFs mål. Inlägg från höger mot Bjarnason som ensam kämpade mot Philip och Alfons. Smart och smidigt tryckte han sig förbi de två, precis i rätt läge, och stötte in bollen förbi Amr.

HIF hade ytterligare ett bra läge i första halvlek efter en löpning av Rasmus Jönsson, men avslutet utanför. BoIS bästa chans fick Edafe Egbedi efter fint inlägg av Alfons Sampsted, men Eddies avslut gick högt över.

Andra halvlek gav ingen vidare energihöjning, bortsett från de inledande minuterna. Efter 60 minuter gjorde HIF 2-0. Bjarnason var i tydlig offsideposition, men lät bli bollen och fick i stället se Rasmus Jönsson komma förbi. Han höll skickligt undan Viktor Svensson som var honom i hasorna, och avslutade invid stolpen till 2-0. Resten av andra halvlek var tyvärr inte mycket att hurra för. BoIS hade ett väldigt fint anfall fem minuter från slutet, som startade med att inhopparen Joe Sise fick ut bollen på högerkanten. Efterföljande inlägg nickades över av Karim Sadat och BoIS när BoIS väl fick lite tryck på HIFs mål var matchen inne på allra sista minuten och HIFs tre poäng var det tyvärr aldrig något snack om.

— Vi började bra, och följde matchplanen. Vi fick några kontringar som vi skulle gjort något bättre av. Sedan hände det som vi snackat om, när HIF gjorde 1-0. Vi visste att Bjarnason är stark i boxen och alltid springer in framför backen. Vi skulle se till att vara nära honom och få bort honom och bollen, men i stället fick de 1-0. Vi fortsatte mala på men skillnaden mellan oss och HIF i första halvlek var att de gjorde mål på den chansen de hade, medan Sadat t ex sköt över i ett exakt likadant läge som Bjarnason gjorde mål på, summerade Agim efteråt.

— I andra skulle vi bara fortsätta jobba på, och försöka utnyttja de chanser vi visste skulle dyka upp. Men då gällde det att vara på plats när chanserna kommer. Tyvärr var det inte tillräckligt bra i dag. Sedan visste vi också att Rasmus Jönsson ofta kommer i andravågen, tyvärr släppte vi till det målet alldeles för enkelt. Vi kämpade och försökte minimera resultatet, men tyvärr räckte det inte i dag, suckade Agim.

Hemmatränaren Per-Ola Ljung var givetvis desto nöjdare.

— Vi gjorde en jättebra match. Vi var stabila i båda riktningarna och hade ett varierat offensivt spel. Det som har adderats oss är den spets och kvalité som vi emellanåt saknade under våren. Vi har fler moment i det offensiva spelet, sa han.

Just ett varierat offensivt spel var något som BoIS saknade i dag och hårda fakta är att BoIS i dag bara hade två avslut.

Chans till nya poäng blir det nästa söndag, då BoIS ställs mot Brage på bortaplan. Däremellan väntar match i Svenska Cupen mot Rosengård på onsdag.

 

Helsingborg – BoIS 2-0 (1-0)

24 1-0

59 2-0

 

Så spelade BoIS

 

Amr Kaddoura

Alfons Sampsted – Philip Andersson – Viktor Svensson – Alexander Tkacz

Edafe Egbedi (73 Joe Sise) – Måns Ekvall – Igor Arsenijevic – Noor Zadran (55 Melvin Fritzhell)

Adi Nalic (88 Jetmir Haliti) – Karim Sadat

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson