I söndags var BoIS norrut och spelade seriematch mot Helsingborgs IF. Matchen fick, som de flesta nog vet, ingen positiv utgång för BoIS del. För BoIS väntar först Rosengårds FF borta i Svenska Cupen i morgon och sedan IK Brage borta på söndag.

Mycket hade skrivits och mycket var förväntat inför matchen mot HIF i söndags. Lite drygt 700 tillresta BoIS-supportrar fick se sitt lag hamna i underläge i första halvlek och sedan se hemvändande anfallaren Rasmus Jönsson punktera matchen med 2-0 i andra halvlek. Vi tog oss ett snack med tränare Agim Sopi för att höra hur han såg på matchen och den stundande bottenstriden.

De flesta tycker att det bästa laget vann rättvist senast, håller du med?

Jag håller med, de utnyttjar sina chanser och då vinner man enklare. Jag tycker att första halvlek är ganska jämn. Vi har några kontringar som vi borde göra bättre, vi skapar några inläggssituationer som vi borde gjort bättre. Om man jämför deras mål med Bjarnason och vår situation med Sadat på inlägg från Alfons så ser man skillnaderna. Han vinklar in 1-0 enkelt och Sadat tar i för mycket och bollen går ut. Det är små marginaler, 1-1 där och det är en annan match. I andra halvlek har de mer boll och mer initiativ. Vi försöker, men vi hotar inte tillräckligt.

Vad är det du saknar för att få en bättre prestation?

Jag saknar löpningar, jag saknar aggressiviteten in i boxen. Vi har en situation där vi vinner en nickduell och när vi ska kontra står bara fyra spelare på linje och väntar på bollen. Ingen som springer i djupled, ingen som vill någonting. HIF faller och vi står still. Vi måste ta fler maxlöpningar. Försvarsmässigt tycker jag att vi gör ett okej jobb. Det vi saknar är tempot och pressen även i försvarsspelet. Sen måste vi bli bättre i offensivt straffområde. Vi har massa övningar med 3-mot-1, 4-mot-2 på träningarna men vi gör inte ens mycket mål där. Tyvärr måste vi göra mer mål på träningar om vi ska göra det i matchen. Det saknas hjärta, det saknas obekväma löpningar, det måste viljas och man måste orka.

Vad fokuserar man på som tränare för att få sina spelare fokuserade i en bottenstrid som ni är indragna i?

Nej, jag ser inte så mycket på tabellen. Vi måste koncentrera oss på vårt, gå på vår analys och försöka göra det bättre. Vi försökte utnyttja deras vänsterkant nu senast, för att undvika Grankvist, men vi borde ha gjort det ännu mer. Vi måste ta fram hjärtat nu och tömma oss totalt. Vi har elva finaler och vi måste gå ut och jobba och göra det vi ska för att hålla oss kvar i superettan. Men det gäller att visa det ute på plan.

Många supportrar har menat att spelarna har saknat glöden och viljan, och att det var extra tydligt i derbyt nu senast. Hur ser du på det?

Det märks inte på träningar, träningarna är bra, utom avsluten som vi pratade om innan. Träningarna har högt tempo. På matcherna saknar vi lite självförtroende, verkar det som. Vi försöker snacka med alla spelare om. Vi är ett bra lag. Vi blir aldrig utspelade egentligen, vi spelar oftast bra och jämt. När HIF utnyttjar sin chans i första halvlek så blir det lite enklare att spela fotboll för dem. Vi behöver få in mål och få upp vårt självförtroende. Vi ska gå igenom analysen idag och gå igenom varje detalj. Visa vad vi gjorde bra och vad vi gjorde fel.

Rosengård imorgon, kommer ni att vila spelare eller spela bästa laget?

Vi kommer att rotera, inte hela laget men några stycken. Vigge (Viktor Svensson) och Sadat (Karim) kommer inte vara med. Philip Ljung kommer inte heller vara med, han har fått en låsning höften igen, han väntar på tid för operation. Förutom dem kommer alla vara tillgängliga, men vi kommer att rotera och (Viktor) Noring kommer stå istället för Amr (Kaddoura).

Cupmatchen mot Rosengårds FF spelas alltså i morgon (onsdag), klockan 18.00 på Rosengårds IP. Vinnaren i matchen kommer att gå vidare till Svenska Cupens gruppspel som spelas till våren.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Nisse Nilsson