BoIS fick kritik efter derbyt för att energin inte fanns på plan. Chans till snabb revansch fanns i Svenska Cupens tredje omgång på onsdagskvällen. Omgången som leder in i gruppspelen på våren. Det blev dock en repris på derbymatchen där BoIS aldrig hittade in i matchen och fick igång något riktigt spel. Förlusten skrevs till 2-0.

Ett i stora avseenden ordinarie BoIS fick en mardrömsstart när Viktor Noring missbedömde en utrusning och Rosengård enkelt kunde rulla in ledningsmålet efter bara någon minut. BoIS spelade upp sig och i sjunde minuten var Jetmir Haliti nära en kvittering. I 12 minuten sprang Emmanuel Okine och Igor Arsenijevic ihop. Igor fick utgå med ett rejält jack i ögonbrynet medan Okine fullföljde matchen med en pingsbollsstor bula i pannan.

BoIS ägde boll men utan att skapa klara chanser. Drygt 20 minuter in i matchen kom Rosengård upp i en kontring. Ett distinkt inlägg på bortre ytan avslutades med en hård nick otagbar för Viktor Noring. Målet tog udden av det lilla positiva som fanns i det offensiva spelet fram till paus för randigt.

I andra halvlek låg Rosengård lågt i position från start och satsade helt på enstaka kontringar. Det skulle dock dröja till sista kvarten innan BoIS började skapa riktigt farliga chanser. Närmast var Okine på nick på en hörna. Adi Nalic, Alexander Tkazc och Alfons Sampsted stack ut med ett hårt arbete för att försöka få igång spelet men närmre än ett par bra chanser kom man inte och nu får Rosengård en spännande försäsong med allsvenskt tävlingsmotstånd.

Vi chansade lite med taktiken och det gick hem. Jag sa till grabbarna i paus att vi måste göra det för att kunna besegra ett Superettanlag. Svenska cupen är Svenska cupen, det fick Malmö veta av er och nu fick ni känna det av oss. Skillnaderna är inte så stora i en enskild match summerade en nöjd David Roufpanah, tränare i FC Rosengård

-Vi upprepar prestationen från HIF-matchen. Det är inte okej från något håll och vi kan bara att be om ursäkt till fansen från hela laget sammanfattade kort Agim Sopi matchen från omklädningsrummet där spelarna och ledarna rannsakade insatsen.

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson