Solen sken över konstgräsplanen på Domnarsvallen i Borlänge när domaren blåste igång matchen. Jämfört med derbyt var det ett antal förändringar i startelvan för det BoIS som skulle kamma noll på bortaplan. 5-1 till Brage slutade matchen.

Inledningsvis var det grönklädda hemmalaget det piggare av de två nykomlingarna i serien. BoIS stod lite lägre lät hemmalaget ha boll. Ett varierat anfallsspel ställde till problem för BoIS och redan efter fem minuter fick Brage en dubbelchans när Viktor Svensson inte hängde med i djupet. Som väl var stod Noring i vägen dubbelt upp. Bara minuter därpå kunde Noring däremot inte göra mycket mer än titta på när Robbins Sellins klassavslut seglade in i krysset efter en kort hörna.

BoIS tog direkt efter målet ett par steg högre upp och satte lite högre press efter målet. Bortalaget skulle också få en riktigt fin chans till kvittering bara minuter efter 1-0 målet men Melvin Fritzhells direktavslut från straffpunkten gick en dryg meter över. Spelet lyfte sig något för bortalaget efter den, återigen, snöpliga inledningen. Jetmir Haliti såg relativt pigg ut på sin vänsterkant och gjorde vad han kunde för att förändra ställningen men tyvärr blev det ingen utdelning på hans offensiva räder. Istället är det nära ett 2-0 mål för Brage när en snabb omställning slutar med ett lågt avslut tätt utanför Norings högra stolpe. Även i Brages nästa anfall var det mycket nära 2-0 när Ceesays curlade avslut smiter alldeles precis utanför Norings vänstra stolpe denna gång. Efter det kunde BoIS däremot inte stå emot längre. BoIS hade väldiga problem att försvara sig mot Brages kreativa och snabba anfallsspel. Efter att ha rullat upp BoIS vackert studsade insticket lite turligt fram till Kouakou som rundade Noring och rullade in 2-0.

Efter målet fortsatte BoIS ha bekymmer, Robbin Sellin fick en ny fin möjlighet att knorra in 3-0 men sköt utanför. Stundtals såg det väldigt virrigt ut i försvarsspelet och i ärlighetens namn satt undertecknad mest och funderade på hur stor marginal BoIS skulle förlora med. I samma veva tvingades Viktor Svensson utgå med skada. In kom istället unge Jacob Andersson som därmed fick göra seriedebut. Det medförde rockader i uppställningen när Haliti tog steget in till mittback och Sampsted tog över vänsterbacken. Även efter bytet hade BoIS stora problem att försvara sig och inom loppet av några minuter hade två nya avslut som strök utsidan på stolpen. Joseph Ceesay stod för en fin första halvlek och hade show på sin vänsterkant. Mer än en gång fick han vända in i banan och avlossa sina skruvade högerskott mot den bortre stolpen, det var nära mål varje gång men  som tur var för BoIS så saknades en decimeter varje gång. Halvlekens sista fem minuter spelade BoIS upp sig något och kunde åtminstone etablera lite bollinnehav på offensiv planhalva. De riktiga chanserna uteblev dock och 2-0 stod sig halvleken ut vilket ingen kunde klaga på.

När den andra halvleken drog igång hade Agim valt att göra ett byte. Ut gick Egbedi och in kom istället Noor Zadran. Efter relativt passiva tio minuter i inledningen av den andra halvleken så får Brage hörna. Deras hörnor var giftiga matchen igenom och så även denna gång. Hörnan seglade högt och långt innan den nickades ner i boxen. Lite tråckel framför Noring och 3-0 var ett faktum. BoIS hade innan 3-0 bytt in Joe Sise till förmån för Melvin Fritzhell. Sise var också involverad i BoIS reducering, Måns Ekvalls inlägg riktades mot Sise men innan det nådde fram hade Hindrikes hunnit emellan och knoppat in bollen i krysset på sitt eget mål. Andra halvlek var annars mer avslagen än första halvlek. Brage bevakade sin ledning väl och BoIS hade svårt att skapa ordentliga målchanser.

I den 67:e minuten fick BoIS ett mycket fint läge att kvittera med en frispark precis på straffområdesgränsen men Zadrans hårda skott går tätt över ribban. Utöver frispark hände det inte särskilt mycket i matchen innan Brage fick en rejäl chans efter en omställningen men en mycket fin räddning av Viktor Noring räddade BoIS från 4-1. Minuten senare lyckades Noring däremot inte rädda när Hjerstrands låga avslut gick in via stolpen. Efter 4-1 var det bara en fråga om att spela av matchen. På nytt var det ett uddlöst BoIS som har otroligt svårt att skapa farliga målchanser samtidigt som de lite för enkelt släpper till farliga chanser. Innan domaren hade blåst av hade Brage dock hunnit med att skicka in ännu en balja bakom Noring. Detta efter en vacker frispark från Anderson. Solen som sken över Domnarsvallen vid matchstart gick i moln ganska fort, ungefär som BoIS chanser till poäng under denna tunga bortamatch. Två vitt skilda säsonger för de två nykomlingarna visar sig idag. Brage går i och med segern upp på femteplats medan BoIS alltjämt härjar kvar i bottenstriden. Nya tag på IP nästa söndag när Norrby gästar Landskrona.

 

Brage – BoIS 5-1 (2-0)

9   1-0

24 2-0

55 3-0

57 3-1 Självmål

79 4-1

90 5-1

Text
  • Björn Wikström