De 1788 åskådarna fick se ett Landskrona BoIS utan Agim Sopi spelade ett riktigt 6-poängsmöte mot bottenkollegan Norrby. Efter ett snöpligt 0-1 mål i den första halvleken repade BoIS sig något i den andra och kunde kvittera till 1-1.

Under veckan som gick tog BoIS beslutet att byta tränare inför säsongsavslutningen. En viss förväntan över vad som komma skulle låg också i luften på IP. Hur skulle laget formera sig och agera på planen. Redan vid avspark syntes en tydlig skillnad jämfört med Agims styre. BoIS ställde nämligen upp i en tydlig 3-5-2 när de själva hade bollen medan de i försvarsspelet behöll det 4-2-3-1 vi vant oss vid de senaste åren.

Med dryga tio minuter kvar fick hemmalaget matchens första chans när vänstermittfältare Tkacz fick ett läge inne i straffområdet efter ett fint anfall. Skottet gick dock över. BoIS spelade mer rakt och direkt än vad de gjort de senaste veckorna vilket ställde till det för Norrby. Med sin offensiva 3-5-2 som stundals mer såg ut som en 3-2-5 hade BoIS tidigt ett antal alternativ i uppspelsfasen. Däremot dog det mesta av hemmalagets intentioner ut när de närmade sig offensivt straffområde. Utöver två halvfarliga inlägg hade matchen under de första 20 minuterna egentligen inte bjudit på några fler farligheter än det avslut Tkacz sköt över efter åtta minuter. I den 20:e minuten var dags för bortalaget att skaffa sin första möjlighet. Hade Marcus Översjö bara fått aningen mer träff på bollen med skallen än vad han fick så hade Noring fått jobba rejält. Istället gled bollen med bekväm distans utanför. Någon minut senare kunde Norrby på nytt avsluta mot mål, efter slarv från BoIS, denna gången kuunde Noring enkelt plocka skottet. Bara minuter efter det fick Noring anstränga sig desto mer när en inläggsfrispark nickades från nära håll. Reflexräddning av Noring och 0-0 trots matchens dittills farligaste chans.

Till oerhört stort missnöje för hemmapubliken kunde Noring däremot inte hålla tätt i den 28:e minuten. Två BoIS spelare utan boll drogs ner när Norrby hade bollen utan att domartrion reagerade. I sin kontring 11-9 blir Saidi helt ren i straffområdet och kan behärskat slå in 0-1. Märklig sekvens. I minut 38 fick Norrby ett bortdömt mål, ett långskott styrdes av löpande spelare men målet dömdes bort för offside. 0-1 stod sig istället halvleken ut

Första halvlek ingen glädjespridare för publiken på IP, slarvigt passningsspel och chansfattigt får väl summera de första 45 minuterna. BoIS spelade någorlunda resolut och direkt den första kvarten men sen tog Norrby sig allt mer in i matchen. Inget av lagen skapade egentligen några större farligheter, Mergim Krasniqi i bortamålet behövde inte rädda ett enda skott under de första 45 + 3 minuterna. Efter 0-1 var det inte mycket som stämde för hemmalaget, när det väl blixtrade till framåt så var det Adi Nalic som stod för det.

BoIS valde att göra ett byte till den andra halvleken när Noor Zadran lämnade plats för Sadat Karim. Sadat fick också BoIS första chans i den andra halvleken när han på en hörna nådde högst men nickade utanför. BoIS bästa chans att kvittera, kanske matchens bästa chans dittills, kom efter en fin BoIS-kontring i den 56:e minuten. Adi Nalic släppte ut bollen till Sampsted som slog ett lågt inlägg. Strax innan bollen nådde Sadat på bortre stolpen så kom en bortaförsvarare emellan och styrde bollen rakt på sin egen målvakt från en dryg meter. Mycket nära 1-1.

Efter 60 minuter drog en Norrbyspelare till bollen en bit utanför straffområdet. Noring stod lugnt och tittade på när bollen smekte ovansidan på ribban. I anfallet efter skapade BoIS en hörna, på hörnan fick Sadat på en hård nick mot mål men en fin räddning från Krasniqi hindrade 1-1. Mycket bra chans, BoIS fick sen tre hörnor till men samtliga utan resultat.

Utöver den något intensivare perioden efter timmen spelad så var även en andra halvlek en ganska dyster tillställning när BoIS försökte utan att lyckas.

I minut 73 lyckades däremot BoIS och hemmapubliken fick jubla. En svår och vacker vrickning från Nalic blev till ett inlägg som ställde Sadat Karim helt fri. Från 2 meter gjorde han inget misstag, 1-1 ett faktum

Direkt efter målet blev det lite kalabalik i Norrbys straffområde efter en frispark. Melvin Frithzell sköt från nära håll och Adi Nalic sköt utanför straffområdet men Krasniqi i bortamålet klarade båda gångerna.

Den skälvande sista kvarten bjöd inte på några större målchanser. Sadat hade ett avslut i straffområdet som blockades och Norrby hade ett avslut utifrån som Noring enkelt plockade och en nick över på hörna. BoIS kändes som det lite hetare laget och jagade den viktiga trepoängare något mer än Norrby. Anledda av den för dagen mycket duktiga Adi Nalic försökte hemmalaget utan att lyckas. 1-1 blev slutresultatet vilket nog får sägas vara rättvist.

 

Text
  • Björn Wikström
Foto
  • Nisse Nilsson