För första gången på en väldig massa matcher har BoIS en annan huvudtränare än Agim Sopi (åtminstone om man räknar bort assisterande tränare Fahrudin Karisiks inhopp i förra omgången). BoIS nye tränare Jack Majgaard kastas direkt in i hetluften i kvällens drabbning mot serietvåan Falkenberg.

Ikväll väntar första matchen som huvudansvarig för BoIS nye tränare Jack Majgaard. Jack har nästan tuffast möjliga start, när hans svart-och-vita spelare tar bussen norrut ut idag för att spela mot serietvåan Falkenbergs FF.

Att det är Jacks första match som tränare för BoIS är inget han lägger stor vikt vid.
– Oavsett om det är min första eller sista match som tränare vill jag alltid se samma sak från mina spelare: hårt jobb.

En knapp vecka har gått sedan Jack tillträdde, en kort tid i fotbollssammanhang men mycket har man också hunnit med.
– Vi har haft en bra träningsvecka, flera spelare som börjar träna fullt på träningarna. Ska bli riktig roligt att få spela match.

Att möta Falkenberg borta i sin första match är knappast en enkel uppgift. Men Jack vet vad som kommer krävas för en bra prestation.
– Vi måste vara disciplinerade i försvarsspelet, det är en viktig nyckel. Vi får inte ge bort enkla omställningar och vi måste själva komma till och våga skapa chanser. Framförallt på deras kanter finns där ytor som vi kan utnyttja.

Truppen: Amr Kaddoura, Viktor Noring, Viktor Svensson, Philip Andersson, Emanuel Okine, Alexander Tkacz, Philip Ljung, Jakob Andersson, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Monday Samuel, Filip Pivkovski, Akram Mansour, Joe Sise, Karim Sadat, Noor Zadran, Adi Nalic och Jetmir Haliti.

– En del spelare är inte hundra än tyvärr, Viktor, Sadat, Monday, Joe har inte eller har nyss börjat träna för fullt. Så vi får se hur startelvan blir, avslutar Jack.

Matchen startar 18.30 ikväll på Falcon Alkoholfri Arena och kan även ses på C More.