Det börjar snart bli tjatigt men det är bara att vänja sig, även nästa match är en måstematch för BoIS del. Efter Agims avgång fick danske Jack Majgaard en drömstart borta mot Falkenberg. Nu återstår det att se om tre nya poäng kan bärgas mot Varberg på IP på tisdag.

På tisdag gästar alltså Varberg Landskrona i en ny 6-poängsmatch. Uppe i Varberg i våras var det hemmalaget som lämnade matchen med alla tre poäng efter en högst medioker insats av vårt randiga BoIS.

Inte sedan 2014 har lagen mötts på IP, den gången blev det en rejäl utskåpning för Varberg som vann med hela 1-5 efter ett hattrick av Peter Nsima och två mål av Ardian Rexhepi. BoIS tröstmål gjordes av Mattias Adelstam

Tränare

Huvudtränare och tillika sportchef för Varbergs BoIS FC är ingen mindre än Joakim Persson. Joakim Persson är ett välbekant namn i BoIS-kretsar, Landskrona BoIS då. Efter en meriterande karriär med spel såväl i landslaget som i MFF, Atalanta, Stabaek, Hansa Rostock, Esbjerg och IFK Göteborg vände den Helsingborgsfödde Joakim hemåt igen och avslutade karriären i just det randiga Landskronalaget. Mellan åren 2007 och 2010 hann Joakim med 78 matcher i BoIS-tröjan innan han lade skorna på hyllan. Året därpå (2011), tog han sitt första tränarjobb när han tog över Ängelholms FF. I ÄFF var han ansvarig till 2015 innan han drog vidare till Kristianstad FC, efter två i KFC så är han alltså nu i Varberg. Nu går han en tuff kamp för att rädda kontraktet för hårt ekonomiskt ansatta Varberg som spelat i Superettan sedan 2012.

Senaste säsongen i Superettan

2017 var likt 2018 ett svettigt år för Varbergs BoIS. Med sina 36 inspelade poäng hamnade laget på samma poäng som Gefle och Örgryte men kunde undvika kvalspel nedåt tack vare bättre målskillnad än de båda. Istället fick ÖIS kvala. I näst sista omgången tog laget en trepoängare hemma mot Åtvidaberg som skulle visa sig bli avgörande för att rädda kontraktet. Målskillnaden 2017 skrev till 42-42 efter nio segrar, nio kryss och tolv förluster. Bäste målskytt blev Gabriel Altemark Vanneryr med sina tio mål.

2018

På nytt är Varberg inblandade i bottenstriden. I skrivande stund placerar de sig på nästsista plats och kommer alltså att åka direkt ut om inte saker och ting förändras. Med sina 20 poäng flåsar de vårt svartvita BoIS (21 poäng) i nacken och matchen på tisdag kan bli en riktig nagelbitare i bottenstriden. Under Jocke Perssons första säsong har laget vunnit fyra matcher, kryssat åtta matcher och förlorat tio matcher med en målskillnad på minus tio efter att ha gjort 30 mål och släppt in 40 mål. Nahom Girmai Netabay är bäste målskytt med sju mål varav tre på straff. På sina senaste tre matcher har två poäng spelats in efter kryss mot Halmstad och Värnamo men förlust mot J Södra.

Nyförvärv och spelarförluster inför säsongen:

In: Matt Pyzdrowski (Helsingborgs IF), Sebastian Möller (GAIS), Elmin Nurkic (Östers IF), Albert Ejupi, Nahom Girmai Netabay (Kristianstad FC), Jakob Bergman (IK Sirius), Perparim Beqaj, Albin Svensson (Tvååkers IF), Albin Skoglund (BK Häcken), Hampus Bohman (Klubblös), Hampus Zackrisson (Degerfors IF), Eddie Tran (Kvarnby IK), Teddy Bergqvist (Malmö FF), Zev Taublieb (Charlotte Independence), Axel Olsson (Ängelholms FF), Adama Fofana (Right to Dream Academy)

Ut: Thomas Boakye (Halmstads BK), Anton Liljenbäck (Jönköpings Södra), Peter Dahlberg, Joakim Wulff, Erik Lund, Peter Nyström (Utgående kontrakt), Karl Söderström (Falkenbergs FF), Pär Asp, Ajsel Kujovic (Avslutat karriären), Christoffer Arvidsson, Eric Nilsson (Tvååkers IF)

Även sedan säsongen drog igång har det hänt en hel del

In: Erik Zetterberg (Falkenberg), Keanin Ayer (Right to Dream Academy), Daniel Krezic (IK Oddevold), Emeh Izuchukwu (lån från Mjällby), Jesper Modig (Kristianstad FC)

Ut: Hampus Bohman (klubblös), Albin Skoglund (lån Oddevold), Elmin Nurkic (Nest-Sotra IL), Pontus Almqvist (avslutat lån, Norrköping), Gabriel Altemark Vanneryr (kontraktslös)

Spelare

Utöver tränare Jocke Persson hittar undertecknad ingen i Varberg med anknytning till Landskrona BoIS.

 

Text
  • Björn Wikström