BoIS föll tungt ikväll hemma mot Varberg med 2-0 och sätts nu under hård press inför kommande matcher.

Matchen började trevande men i sjätte minuten fick Joe Sise en förlupen boll och det såg för ett ögonblick ut att kunna bli ett friläge men Varbergs försvarare hann störa, bollen gick till debutanten Emil Jönsson som i dålig vinkel sköt utanför.

I 10 minuten fick BoIS matchens första hörna efter att Varberg haft mer boll inledningsvis. Hörnan blev bra men Varbergförsvarare nådde bollen först. Den första kvarten tvingades BoIS backa hem och Varberg förde spelet.

I 21 minuten får Varberg en frispark precis utanför straffområdeskanten. Ett mycket bra läge men frisparken gick rakt i famnen på Viktor Noring. Matchen var i det läget helt i Varbergs famn. Motståndarna jobbade fram en hörna i 25 minuten. Hörnan blev riktigt farlig men Noring kunde stöta ut bollen.

Efter hörnan fortsatte Varberg att trumma på och när klockan närmade sig halvtimmen började det kännas som en tidsfråga innan motståndarna skulle ta ledningen. I 32 minuten slog Albert Ejupi en fin djupledspassning som Noring snyggt gick ut och plockade. Anfallande Varbergspelare sprang rakt in i Noring men klarade sig märkligt nog utan gult kort.

I 37 minuten tar Varberg rättvist ledningen efter en retur som går ut i perfekt avslutningsposition för Nahom Netabay som sätter bollen otagbart upp i krysset. Efter målet släppte Varberg på trycket och randigt fick låna bollen men utan att kunna skapa några chanser.

I 43 minuten kom dock Varberg på nytt upp och i fritt läge centralt i straffområdet fick Adama Fofana fritt utrymme att nicka mot mål men han lyckades inte trycka ner bollen som seglade en halvmeter över.

BoIS gick till paus med ett 0-1 underläge efter en tuff första halvlek där Varberg fått bestämma det mesta.

Andra halvlek började trevande. I 49 minuten fick BoIS ett bra frisparksläge och Sadat Karim var nära att styra in kvitteringen. Bollen gick via Varberspelare till en ofarlig hörna som strax efter blev till en andra hörna från vänster. Den blev riktigt farlig med Pyzdowski i Varbergförsvaret nådde bollen med en lång arm och kunde stöta ut den till ett halvfarligt omställningsläge.

Randigt kom ut med mer energi de inledande 10 minuterna av andra halvlek men matchen utvecklade sig mer och mer till ett ställningskrig. I 57 minuten fick BoIS ändå till ett bra anfall som Pivkovski avslutade i famnen på Varbergkeepern.

I minut 60 skapade BoIS sitt bästa anfall och läge i matchen när Mansour kom runt djupt ner på kanten och slog ett fint inlägg som Karim cykelsparkade utanför. Efter 65 minuter fick Varberg ett frisparksläge utifrån högerkanten som blev till ett avslut på mål men nicken var enkel för Noring att plocka ner.

Varberg drog ner på tempot men lyckades ändå skaka fram en riktigt bra chans följt av en bra hörna i 68 minuten där Måns Ekvall gick rejält omkull men kunde efter lite omplåstring komma in på banan igen.

I 74 minuten tog sig Karim fri i bortre delen av straffområdet men blev mycket tveksamt avblåst för ruff. Där var BoIS anfallare helt ren med Varbergs målvakt och bollen under kontroll. I 86 minuten kom dock avgörande 0-2 efter ännu ett otagbart skott utanför straffområdet av Preparim Beqaj och Varberg kunde behärskat spela av de sista 10 minuterna.

– Vi har haft tungt med skador, avstängningar och sjukdom. Hela veckan har handlat om att justera planerna för att parera nya förutsättningar. Vi håller ihop bra en period men vi saknar den sista spetsen för att göra skillnad idag. Vi gjorde sena byten för att vi trodde vår chans i slutet var inlägg och fasta situationer. Därför behöll vi våra mer fysiska spelare. Tiden är en viktig faktor för oss som får tillbaka många spelare nu som varit skadade och som våra nyförvärv Sise och Mansour som inte spelat på länge summerade Jack Majgaard Jensen på presskonferensen.

– Jag pratade med fansen som såklart var besvikna efter matchen. Så är det i fotboll. Det var himmel i Falkenberg och det är helvete nu kommenterade Jack de högljudda diskussionerna vid Engelska läktaren efter slutsignalen

– Jag är mest jäkligt glad, jag är inte van att vinna. Första halvlek är ett ställningskrig men vi skapar flest målchanser och har en bra chans attg öra 2-0 precis innan paus. I andra halvlek blir det nervöst men när 2-0 kommer andas vi ut. Det var ingen vacker tillställning men rättvist ändå summerade bortatränaren Joakim Persson

Startelva
Noring
Haliti, Andersson, Okine, Sampsted
Mansour, Ekvall, Samuel, Jönsson
Pivkovski, Sise

Byten

Sadat Karim in – Emil Jönsson ut, 46 min
Edafe Egbedi in – Måns Ekvall ut, 88 min
Jakob Andersson in – Filip Pivkovski ut

Varningar
Emmanuel Okine, 84 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson