Efter den svaga insatsen senast mot bottenkollegan Varberg, förlust 0-2, väntar i dag nya uppgifter för Landskrona BoIS. Laget åker till Halmstad för att ta sig an toppjagande HBK i ännu ett ångestmöte för de svartvita.

Läget i tabellen

BoIS-HBK avslutar den 24:e spelomgången i Superettan. Vid seger ikväll kan BoIS klättra upp ovanför nedflyttningsstrecket och upp på kvalplats. BoIS ligger nästsist, på nedflyttningsplats, med 21 poäng. Ovanför sig, på de två kvalplatserna, hittar vi Värnamo (22p) och Varberg (23p). Upp till ovanför kvalstrecket är det fyra poäng, där finns IK Frej, på 25 poäng. BoIS hade en hel del tur med resultaten denna omgång. Alla fyra närmaste lag, Varberg, Värnamo, Frej och Jönköpings Södra, i tabellen förlorade.

För motståndaren HBKs del råder det, tyvärr, inte någon motivationsbrist. HBK ligger fyra i tabellen med 41 poäng, med fem poäng upp till AFC Eskilstuna på kvalplatsen, men en match mindre spelad. HBK har således knappt råd att inte vinna för att inte bli avhängda i kvalstriden.

Tränare Jack Majgaard inför matchen

– Vi var självklart besvikna över vår prestation mot Varberg – speciellt att vi inte lyckades bättre i anfallsspelet. Förra veckan la vi mycket tid på försvarsspelet för att undvika att ge bort enkla mål. Det tycker jag har blivit bättre och i denna veckan har vi jobbat med anfallsspelet och det hoppas jag att man kommer kunna se idag.

Matchen

Matchen startar 19.00 i kväll på Örjans Vall i Halmstad. Matchen går som vanligt också att se på C More eller följas på Landskrona BoIS Twitter.

Text
  • Jens Vighagen
Foto
  • Nisse Nilsson