På anrika och klassiska Örjans vall spelades en match som inte kommer att bli ihågkommen som någon klassiker. Gästande Landskrona BoIS förlorade med 2-1 mot hemmalaget Halmstads BK i en ganska öppen tillställning med lågt tempo.

Det var annars ett något återhämtat BoIS som åkte norrut för dagens match. Sadat Karim startade för första gången sedan derbyt mot HIF. Igor och Nalic var tillbaka i elvan efter sina avstängningar senast. Även Tkacz som missade matchen mot Varberg på grund av sjukdom var tillbaka. BoIS gjorde även en formationsförändring när man ställde upp i en 3-5-2 formation.

Inledningsvis var det två lag som stod ganska högt och gjorde det ganska svårt för varandra. När tio minuter var spelade av matchen var det bortalaget BoIS som hade haft matchens fyra chanser. Det ska däremot tilläggas att det inte var nära mål vid något av de fyra tillfällena. Efter tio minuter fick Halmstad sin första chans och det var en chans klart mycket bättre än de chanser BoIS haft. Ett klassiskt inspel snett inåt bakåt slutade med ett lågt avslut från straffområdesgränsen som smet strax utanför Norings högra stolpe. Bara minuterna senare kom Halmstads ledningsmål efter en tilltrasslad situation. Gudmundsson tog sig snyggt förbi Sampsted och spelade bollen på nytt snett inåt bakåt. Det efterföljande skottet styrdes i ribban av Johan Oremo. Noring och BoIS-försvaret kunde sen inte få bort bollen som istället efter lite trassel hamnade bollen framför Oremo igen som petade in bollen i öppet mål från en halv meter.

I mitten av halvleken var det fortsatt hemmalaget som förde det mesta av spelet och skapade de hetare chansera. Bland annat ett skott som smet strax över. BoIS å sin sida hade svårt att skapa något farligt och med halvtimmen spelad var två avslut på mål noterade, båda väldigt enkelt plockade av Nilsson i Halmstadmålet. Nalic hade strax därpå också ett avslut som Nilsson räddade oerhört enkelt. Enkelt kunde inte Noring rädda när Gudmundsson drev upp bollen och avslutade lågt mot bortre stolpen. Noring fick sträcka ut för att kunna tippa bollen till hörna. Gudmundsson var ett ständigt orosmoment för BoIS och innan halvleken var över hade han tagit sig förbi Philip Andersson men Phille lyckades ändå störa så mycket att avslutet gick utanför.

Avslutningen av halvleken präglades annars av samma spel som det sett ut under resten av halvleken. Ett Halmstad som var mer bollförande och styrde spelet mer och ett BoIS som stack emellan med anfall lite då och då. Rent statistiskt var det en jämn första halvlek på Örjans Vall sett till skapade chanser. Firma Nalic, Sadat stod för den mesta av kreativiteten i bortalaget medan Gudmundsson var ett hot för hemmalaget. Den stora skillnaden lagen emellan efter 45 spelade var kvalitén på avslut. Hemmalaget skapade betydligt farligare chanser än bortalaget.

Inledningen på den andra halvleken blev inget annorlunda än vad vi fått bevittna i den första halvleken. Spelet såg fortsatt ut som det gjort. Det var halvslarvigt från båda lag och inga större målchanser skapade när klockan tickade upp mot timmen spelade. Bildproducenten på CMore klippte in en bild på kvällens orangea fullmåne varpå kommentatorn slog fast att det var kvällens vackraste syn. En ganska tydlig känga från hans sida kring vad han tyckte om matchen. Efter 65 minuter fick sin bästa chans dittills i matchen. Adi Nalic som varit BoIS kreativa nav framåt i vanlig ordning slog en vacker passning som skar genom Halmstadförsvaret. Sadat vräkte sig fram och fick träff på bollen som smet utanför. I Halmstads efterföljande anfall fick de på ett halvfarligt avslut som Noring fick sträcka ut på men kunde plocka ändå. Sen hände det inte mycket av värde på Örjans Vall förrän i den 80:e minuten. Duktige Nalic startade ett anfall, spelade bollen till inbytte Mansour som slog ett påpassligt inlägg till Kevin Jensen som klackade bollen till Sadat. 1 1 stod det på tröjan och 1-1 stod det i matchen för att referera till ett klassiskt citat från VM 94.

Dessvärre varade bortafansens glädje inte länge, Gabriel Gudmundsson drog till från 20-25 meter och fick bra träff mot den första stolpen. Skottet smet förbi Viktor Noring och 2-1 var ett faktum. Efter den kallduschen gjorde BoIS ett försök att skapa en kvitteringschans men dessvärre för de randiga så lyckades de inte skapa någon större farlighet trots att såväl Philip Andersson som Viktor Noring var uppe i offensivt straffområde.

BoIS stod upp relativt väl över 90 minuter mot topplaget Halmstad, försökte göra vad de kunde men tyvärr lyckades de inte skapa riktigt lika heta chanser som hemmalaget.

Nästa match är hemma mot Frej på IP klockan 15 på söndag. Det är fritt inträde och BoIS behöver fortsatt allt stöd i jakten på nytt kontrakt, så vi hoppas på stor uppslutning. Varmt välkomna!

Startelva
Noring
Sampsted, Andersson, Okine, Tkacz
Pivkovski, Ekvall, Arsenijevic, Samuel
Nalic, Karim

Byten
62′ Tkacz ut – Mansour in
79′ Pivkovski ut – Jensen in
89′ Samuel ut – J Andersson in

   

Text
  • Björn Wikström
Foto
  • Nisse Nilsson