Då var det dags igen, ännu en måstematch på IP. På söndag gäst IK Frej Landskrona för en livsviktig drabbning. Vid seger för randigt tar de in otroligt viktiga poäng på Frej, vid förlust blir BoIS möjligheter att jaga ikapp Frej otroligt små

Frej parkerar just ovanför det negativa kvalspelet inför den här omgången och är ett av de lagen som BoIS jagar i tabellen. När lagen möttes i Täby i maj så gick Frej segrande ur den striden efter två tidiga mål innan Monday Samuel reducerade i andra halvlek. Nu är det alltså dags för revansch. Söndag klockan 15 är tiden som gäller och tack vare sponsorer är inträdet gratis.

Tränare

Så sent som i början på september bytte IK Frej tränare. Efter turbulens i BP behövde de hitta ny tränare och då föll valet på IK Frejs dåvarande tränare Roberth Björknesjö. IK Frej i sin tur behövde då hitta en ny huvudtränare, det hela slutade med att den tidigare assisterande tränare Mattias Eriksson tillfälligt fick ta över ansvaret. Det tillfälliga ansvaret förlängdes sedan till att vara säsongen ut. 41-årige Mattias har en blandad bakgrund med uppdrag som sportchef i Sirius, assisterande tränare för Sirius och huvudtränare för AIKs damlag för att nämna några uppdrag.

Senaste säsongen i Superettan

Säsongen 2017 var en ganska tung säsong för IK Frej som till slut kunde sluta lyckligt för Täbyklubben. Med enbart 29 inspelade poäng slutade laget på 14:e plats och fick därmed kvala. Laget hade fem poängs marginal ner till direkt nedflyttning men också sju poäng upp till säker mark. Även kvalspelet skulle bli en nagelbitare men efter 1-1 borta mot Akropolis och 0-0 hemma så var kontraktet till Superettan 2018 klart.

2018

I dagsläget ser poängsnittet snäppet bättre ut än förra året men IK Frej harvar fortfarande i botten av tabellen och är i allra högsta grad indraget i såväl kvalstriden som nedflyttningsstriden. Efter 24 spelade omgångar har laget spelat ihop 25 poäng via sju segrar, fyra oavgjorda och tretton förluster. Med 34 gjorda mål och 47 insläppta summeras målskillnaden till minus 13. Joakim Runnemo och Patrik Nsima är lagets bästa målskyttar med åtta mål vardera. Med tre raka segrar när säsongen startade om efter upphållet så var hoppet på topp för Frej. Sedan dess har det däremot gått tyngre med endast en seger, bortsett från svenska cupen, på de sex matcherna därefter. Segern kom mot Örgryte i omgång 23.

Transfers inför säsongen

In: Victor Fors, Amadeus Sögaard, Luca Gerbino Polo (IF Brommapojkarna), David Zlotnik (Vasalunds IF), Joseph Ceesay, Marcus Hansson (Djurgården), Martin Falkeborn (Lilleström SK), Konstantinos Stavrothanasopoulos (Akropolis IF), Hampus Elgan (Syrianska FC), Andreas Bellander (BKV Norrtälje)

Ut: Dida Rashidi (Halmstads BK), Admir Catovic, Yonathan Getachew, Noi Olafsson, Ruben Åhman, Oliver Kilic, Danilo Kuzmanovic (Utgående kontrakt), Lukas Sunesson (Marquette University), Franco Karroum (IFK Stocksund), Pontus Åsbrink (IFK Mariehamn)

Transfers under säsongen

In: Hjalmar Ekdal (UNCW Athletic), Marcus Degerlund (Hammarby, lån), Oscar Jonsson (Djurgården, lån), Rebin Asaad (Hammarby, lån)

Ut: Alie Sesay (kontrakslös), Joseph Ceesay (Djurgården, avslutat lån), Amadeus Sögaard (Assyriska, lån), Victor Fors (Assyriska, lån), Hjalmar Ekdal (Assyriska, lån), Alfred Sigemo (Assyriska, lån), Marko Atanakovic (kontraktslös)

Spelare

Undertecknad hittar ingen spelare i Frejs trupp med koppling till BoIS

 

Text
  • Björn Wikström