BoIS var på väg mot tre poäng mot Frej – det slutade med noll. BoISarna kämpar vidare och ska försöka ta tre poäng borta mot Öster på lördagen. —Vi har identifierat vad som var bra respektive mindre bra mot Frej, och det har vi pratat om i veckan, sa Jack Majgaard efter träningspasset på fredagseftermiddagen.

—Vi har kollat igenom matchen mot Frej. Det var en del saker som var bra i det offensiva spelet, vi gör trots allt tre mål framåt. Men vi kan också se att vi har en del utmaningar i försvarsspelet, särskilt när det gäller kommunikationen. Vem som tar ansvar för vad ute på planen. Det har vi pratat mycket om i veckan.

Philip Andersson är knäskadad och indisponibel. Glädjande är att Dennis Olofsson är tillbaka i matchtruppen. Med Philip borta innebär det en ny förändring i backlinjen.

—Då blir kommunikationen med varandra ännu viktigare. Vi måste bli bättre på att styra varandra, kommunicera med varandra. Står där en spelare mellan oss – vem ska ta honom? Du eller jag? Är det ingen som tar honom så tar han bollen och gör mål i stället. Vi måste värdera, ska jag själv ta ansvaret, eller ska någon annan ta ansvaret. Då måste jag säga det till honom. Vi har släppt till för många mål på inlägg, säger Jack.

Utan att strö mer salt i såren så är det bara att konstatera att BoIS hade en 3-2-ledning mot Frej, och klockan närmade sig 90 minuter. Och det slutade med att Frej vände matchen. Hur ska BoIS göra om man har ledningen mot Öster, och man börjar närma sig slutet av matchen?

—Jag tycker egentligen inte att det blev fel just bara för att vi hade ledningen. Principen var egentligen samma matchen igenom, och det var mer en slump att vi släppte in målen just på slutet. Det situationer som målen tillkom på var något som hände matchen igenom. Vi måste helt enkelt vara ännu mer disciplinerade och fokuserade, och inte minst om vi har ledningen.

Ytterligare glädjande besked på skadefronten är att förutom Dennis så är även Joe Sise och Melvin Fritzhell tillbaka i matchtruppen efter skadeuppehåll. Akram Mansour tränade vid sidan av på fredagen och saknas i matchen mot Öster. Truppen:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Alfons Sampsted, Dennis Olofsson, Emmanuel Okine, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Monday Samuel, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Jakob Andersson, Filip Pivkovski, Melvin Fritzhell, Noor Zadran, Joe Sise, Karim Sadat och Adi Nalic.

Matchstart på Myresjöhus Arena, lördag 14:00. Matchen kan även ses via CMORE.

Text
  • David Jönsson