BoIS föll igen på Gamla Ullevi med 3-1 borta mot ett GAIS som jagade poäng för att slippa kvalplats. Nu återstår 9 poäng att spela om och chansen till fortsatt spel i Superettan 2019 ter sig allt mer ”matematisk”.

GAIS inledde med ett hårt tryck mot randigt direkt. I sjunde matchminuten fick Amr Kaddoura göra sin första riktigt vassa reflexräddning på mållinjen. I åttonde minuten räddade Igor Arsenijevic ett jätteläge till hörna och det kändes direkt som en tidsfråga innan göteborgarna skulle ta ledningen.

I 15 minuten kom BoIS upp i sitt första organiserade anfall men utan att kunna komma till avslut. GAIS fortsatte dominera men utan att skapa rena målchanser på samma sätt som i inledningen. I 27 minuten fick BoIS sin första hörna som ledde till ett tryck mot GAIS-målet och som avslutades med ett skott på mål av Haliti.

I 35 minuten hade randigt ett bra frisparksläge men igen utan att få till ett riktigt avslut.

Efter en längre period där BoIS haft mer av spelet än GAIS fick GAIS till ett anfall och Edin Hamidovic blev fri onside i målområdet och kunde enkelt styra in 1-0 i 38 minuten. I det läget kändes resultatet inte rättvist men det var logiskt sett till matchens alla 38 minuter när det kom.

I andra halvlek försökte BoIS kliva upp högre i press direkt. Olofsson hade en bra chans som ledde till en hörna som Karim var när att nicka i mål. Kontring på hörnan blev livsfarlig men BoIS redde ut det. Ett bra frisparksläge i 50 minuten fastnade i muren och i 53 minuten fick BoIS sin tredje hörna i andra halvlek som, igen, nådde en Sadat Karim i bra läge.

2-0 kom som en chock. Okine rensade rakt på Igor Arsenijevic och plötsligt var Hamidovic fri och kunde enkelt sätta sitt andra mål i fritt läge. Målet tog effektivt udden av BoIS fina inledning av andra halvlek.

Matchen tappade fart med 2-0 men i 68 matchminuten fick Adi Nalic på ett lurigt avslut efter en hörna som beredde GAIS-keepern en del problem. GAIS behärskade dock matchen och spelade fortsatt tryggt på resultatet.

I 73 minuten fick dock matchen liv på nytt när Adi Nalic ur stillastående ute på kanten rundade sin försvarare och slog bollen på första stolpen där Sadat Karim vräkte in reduceringen. BoIS fick energi av målet och i 76 minuten var man farligt framme igen.

I 78 minuten var Hamidovic nära hattrick efter att BoIS misslyckats med en offsidefälla. I 80 minuten fick BoIS en hörna som ställde till problem för GAIS-försvaret men i kontringen efter lyckades Philip Ljung och Okine spela flipper med sig själva och ge GAIS ett friläge som inte gick att missa. Dusan Djuric satte 3-1 och matchen kändes definitivt avgjord. I 86 minuten tog sig Adi Nalic fram till ett bra läge men sköt strax utanför. Matchen spelades av utan att BoIS kunde skapa några fler större chanser och GAIS tog tre rättvisa poäng.

Startelva
Kaddoura
Haliti – Ljung – Okine – Sampsted
Ekvall – Arsenijevic
Mansour – Nalic – Olofsson
Karim

Målskyttar
1-2 Sadat Karim (ass Adi Nalic), 73 min

Varningar
Adi Nalic, 25 min
Dennis Olofsson, 31 min

Byten
Måns Ekvall ut, Samuel Monday in, 67 min
Dennis Olofsson ut, Kevin Jensen in, 71 min
Philip Ljung ut, Filip Pivkovski in, 83 min

Text
  • Torgny Andersen