BoIS och Jönköping avslutade randigt hemmasäsong med match på Allhelgon inför drygt 1100 åskådare. Matchen var en chansfattig tillställning som slutade med en av många uddamålsförluster i slutminuterna under året. Jönköping kunde åka hem med en 1-2 seger och ett bra kliv mot att slippa kvalspel.
Jönköping inledde matchen inspirerat och hade ett bra avslut utanför redan i andra matchminuten. I 9 minuten tog man lite turligt ledningen då ett missriktat skott styrdes i mål via en lång tå från Tommy Thelin. Efter målet jämnade BoIS ut spelet men utan att skapa några klara målchanser första halvan av halvleken.

BoIS fick ett par hörnor varav Philip Ljung var närmast att skapa en farlighet. Jönköping fick ett bra frisparksläge efter 25 minuter och på efterföljande anfall hittade Adi Nalic in med en perfekt passning mot framrusande Sadat Karim och Dennis Olofsson men bollen rensades på mållinjen.

I 34 minuten fick Jönköping en gratischans då Philip Andersson försökte täcka hem en boll men en Södraspelare kom emellan, rundade Kaddoura som följde med bra och gjorde sig stor. Jönköpingspelaren fick iväg ett avslut som tog i stolpen på ett tomt mål.

I 39 minuten avancerade Nalic och slog bollen till Sampsted som drog den över. I 42 minuten spelade BoIS runt fint i Jönköpingsförsvaret i två omgångar. Bäst läge hade Monday Samuel att spela snett inåt bakåt till en framrusande Nalic men bollen nådde inte fram. BoIS avslutade halvleken starkt och i sista minuten lyckades Nalic nå Monday med ett fint lågt inspel som Monday nickstyrde in i bortre stolproten, otagbart för Carljohan Eriksson i Jönköpingsmålet.

Andra halvlek inleddes med ett bollövertag för Jönköping men utan att bortalaget kunde skapa några målchanser. I 65 minuten hade BoIS en bra period med press mot Södramålet. Sadat Karim var nära att kunna vända upp och få skottläge centralt i straffområdet men siste man i Jönköping lyckades hålla undan honom.

BoIS tog över matchen efter att Kevin Jensen och Emil Jönsson kommit in med spring i benen. Framförallt Jensen tog för sig och var rörlig offensivt. I 73 minuten fick Sadat Karim på ett avslut i trängt men bra läge men Eriksson i Jönköpings mål kunde plocka bollen ganska enkelt. Chansen var ändå bäst i andra halvlek. Kort därefter i 76 minuten kom Jönköping igenom fint men Philip Andersson rensade i farligt läge centralt i straffområdet.

I 83 minuten föll en Jönköpingsspelare i straffområdet fjäderlätt och domaren hittade en överraskande straff. En halvskadad Amr Kaddoura med sträckning i baksidan gick dock rätt och räddade straffen enkelt. I 92 minuten av 93 får Jönköping ytterligare en mycket tveksam straff sedan bortalaget ställt om. Denna gång gick Kaddoura åt fel håll och Jönköping kunde andas ut i kampen om att undvika negativt kval.

– Vi är inte nöjda med vår insats. BoIS gör det bra och bygger nerifrån. VI hamnar i mellanläge och de spelar bort oss mycket. Djupledsspelet var ändå ganska bra i första. I andra har vi det jobbigt. En jämn match där vi får vara väldigt glada för segern sammanfattade Andreas Brännström matchen.

– Vi kommer inte upp i samma nivå som mot Eskilstuna. Vi gör det okej, är svåra att spela emot men det är lite långsamt idag. Det finns bra ytor som vi missar. I slutet tappar vi lite enkla bollar vilket till slut straffar sig. Kanske berodde det på att vi ville avgöra matchen konstaterade Jack Majgaard Jensen.

Startelva
Kaddoura
Ljung – Andersson – Ekvall
Sampsted – Monday – Arsenijevic – Mansour – Olofsson
Nalic – Karim

Mål
Samuel Monday (ass Nalic), 45 min

Varningar
Igor Arsenijevic, 15 min
Samuel Monday, 25 min
Adi Nalic, 30 min

Byten
Dennis Olofsson ut, Kevin Jensen in, 60 min
Samuel Monday ut, Emil Jönsson in, 65 min
Akram Mansour ut, Filip Pivkovski in, 86 min

Text
  • Torgny Andersen