Bäste BoISare,

En händelserik BoIS-säsong är snart till ända och vi kan konstatera att vårt randiga lag spelar i Division 1 Södra 2019. Nedflyttning var självklart det sista vi BoISare önskade, men föreningen lever vidare även under sitt 104:e år och vi ser framtiden an med tillförsikt.

Säsongens sista match för A-lagets del spelas nu på lördag borta mot Örgryte och självklart hoppas vi kunna avsluta serien på ett bra sätt. Men redan förra veckan, när degraderingen blev ett faktum, intensifierade vi våra förberedelser avseende A-laget inför kommande säsong. Vi vill självklart tillbaka till Svensk Elitfotboll och vår ambition är att ha ett slagkraftigt lag på plan redan nästa år.

Vi vill dock vara oerhört tydliga med att vi inte kommer äventyra klubbens ekonomi för att uppnå kortsiktiga mål.  Den dag vi är tillbaka i eliten ska klubben stå bättre rustat, ekonomiskt såväl som organisatoriskt, än vad den gör idag. Detta anser vi vara mycket viktigare än antal år det tar att uppnå ett avancemang.

Tillbaka till rötterna – storsatsning på ungdomsfotbollen
Vi har konstaterat att ett omfattande förändringsarbete avseende föreningens ungdomsorganisation är nödvändigt för att uppnå vårt mål om ett mer självförsörjande Landskrona BoIS. Detta arbete kommer ledas av klubbens nye Akademichef Tobias Celedon. Tobias tillträder formellt sett den 1/1 2019  men har redan börjat sätta sin prägel på föreningens ungdomsfotboll. Vi ser fram emot att få berätta mycket mer om detta arbete framöver.

Den satsning vi nu gör på ungdomsorganisationen kommer att bära frukt först på några års sikt, men det är såklart vår förhoppning att några av de egna produkter som bankar på dörren till A-laget kan sätta avtryck redan nästa år.

Fotboll är vår verksamhet – och vårt samhällsengagemang
Landskrona BoIS har under många år genomfört ett stort antal samhällsprojekt inom flera olika verksamhetsfält. Dessa har genomförts med goda intentioner och många har fallit väl ut, men klubben har inte alltid haft full kompetens eller resurser att vidmakthålla alla engagemang över tid.

Vi har under året tagit ett strategiskt beslut att Landskrona BoIS endast ska ägna sig åt fotboll. Det är fotboll vi kan bäst och det är genom fotboll vi kan bidra till ett bättre, mer välmående Landskrona. Genom denna till synes självklara insikt föddes Mötesplats IP, som består utav ett antal fotbollsbaserade projekt och verksamheter som engagerar unga som gamla i Landskrona.

Mötesplats IP har vuxit snabbt. Nattfotbollen i Idrottshallen på lördagskvällar lockar redan runt 80-100 ungdomar per gång, vi har genomfört en satsning på tjejfotboll tillsammans med IK Wormo och under året har vi startat upp samarbeten med Internationella Engelska Skolan och Dammhagskolan. Fler initiativ är att vänta.

Klubbens ekonomi – ett hårt jobb kvar
Degraderingen till Division 1 förändrar inte att föreningen behöver ha en ekonomi i balans för att kunna vara konkurrenskraftig och det är vår solklara ambition att återställa klubbens egna kapital som vid ingången av detta år uppgick till minus 2,5 miljoner kronor.

Genom kostnadsbesparingar under året samt inte minst genom ett enormt stöd från er medlemmar, supportrar och näringsliv är vi på god väg att lyckas. Klubben har i år goda förhoppningar om att göra ett ekonomiskt plusresultat för första gången på väldigt, väldigt länge.

Men fortfarande krävs det stora insatser innan det egna kapitalet är återställt och klubbens likviditet är fortsatt ansträngd. Vi lanserar därför två initiativ som båda syftar till att säkra klubbens framtid, på kort såväl som på lång sikt. För det första har vi skapat en möjlighet att skaffa sig årsabonnemang och medlemskort i ett och samma kort. Därtill har vi rabatterat priserna för årsabonnemang nästa säsong till alla som tecknar sig innan den 21 december. All information om hur du tecknar års- och medlemskort hittar du här.

Vi har även tagit fram Landskrona BoIS Hedersstol, som är en unik möjlighet att skaffa sig sin alldeles egna plats på IP för lång tid framöver och samtidigt ge ett avsevärt bidrag till klubben. Klicka här för information om Landskrona BoIS Hedersstol.

Medlemsmöte innan jul
Vi kommer innan jul att anordna ett medlemsmöte. På mötet kommer vi att redogöra för klubbens ekonomiska plan, det blir presentation av klubbens nye Akademichef Tobias Celedon och klubbens huvudtränare kommer presentera tankarna för 2019. Därtill blir det avtackning av några av klubbens trotjänare och självklart frågestund. Kallelse och mer detaljerad agenda kommer ut inom kort.

Avslutningsvis vill vi säga att vi känner en enorm glädje och tillförsikt i det engagemang som finns i och runt Landskrona BoIS och vi är övertygade om att klubben går en ljus framtid till mötes.

Stort tack för ert stöd!

Med randiga hälsningar,

Styrelsen för Landskrona BoIS
Urban Jansson – ordförande
Torgny Andersen
Gabriel Munck
Lennart Neander
Per Skånberg
Daniel Stålhammar
Jonas Torines