Vi tog oss ett snack med Hampus Ferhm som nyligen skrev på ett treårskontrakt med A-laget och redan har siktet inställt på 2019. 

Hampus Ferhm, stort grattis till A-lagskontraktet. Hur kändes det när du fick förslaget från BoIS och var det några större funderingar från din sida?
-Tack så mycket, de kändes oerhört skönt och jag funderade inte, det är detta man har kämpat för.

Berätta om dig själv, vad gör du utöver fotbollen och hur hamnade du i BoIS?
-En skön lundapåg som bjuder mycket på mig själv, just nu så driver jag ett café i Lund(café spole) med min familj. Jag kom till BoIS från Lunds BK för 2 år sedan. BoIS kändes rätt för mig i min utveckling, vilket visade sig nu också så de känns oerhört skönt att tillhöra BoIS i ytterligare 3 år.

Hur ser du på din egen säsong? 33 mål i U19 Div1 och skytteligavinnare och en tredje plats i serien, det måste du vara nöjd med?
-Säsongen har varit både rolig och lärorik. Jag har fått mycket speltid vilket är oerhört viktigt. Sen är det klart att man är glad över 33 mål och att vinna skytteligan, men samtidigt vi vann aldrig serien så helt nöjd kan man inte vara.

Vilka är dina styrkor som spelare och vad måste du förbättra för att kunna ta det sista steget för att kunna prestera på en seniornivå?
-Mina styrkor är att jag är snabb med boll, en bra djupledsspelare och även en bra avslutare skulle jag nog säga. Sen är det ett väldigt stort steg från juniorfotboll till seniorfotboll och allt ska förbättras men jag är redo för att ta det steget vidare och att utvecklas ännu mer.

Hur ser du på din kommande säsong och har du en plan för året?
-Jag ser positivt fram emot kommande säsong, målet är att spela och bidra med så mycket poäng som möjligt. Sen såklart att vinna serien.

Om du skulle dra paralleller med spelare på den allra högsta nivå vem påminner Hampus Ferhm om mest?
-Jag skulle nog säga att jag påminner mest om Eden Hazard.

Vänsterytter eller högerytter?
-Vänsterytter

Favoritspelare?
-Jag skulle säga Neymar eller Hazard.

Avslutningsvis, solomål eller tap-in mål?
-Det är inget som jag fokuserar på. Så länge bollen går in är jag nöjd men förhoppningsvis får ni se lite av båda.

Vi tackar för pratstunden Hampus och önskar dig stort lycka till inför 2019!
-Tack ska ni ha!